Wyświetl pojedynczy post
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.10.2011, 16:39
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, im mniejsza frekwencja tym bardziej rzetelne wyniki - głosowanie na podstawie własnych poglądów i zainteresowania polityką. Wstyd się przyznać, ale wśród moich znajomych znalazłem 5 osób, które głosowały na Palikota. Gdy zapytałem czemu taki wybór - by było śmiesznie. Żaden z nich nie miał pojęcia o dewiantach i przestępcach na jego listach. Żaden z nich nie wiedział jaki jest jego program (oprócz legalizacji rzecz jasna). Jeden też poparł pani Małecką z listy Palikota - ze względu na nazwisko. Żałosna ignorancja. W zdecydowanej większości ludzie są za głupi na demokrację.
Sam na Palikota nie głosowałem, ale cieszy mnie te 40 mandatów dla Ruchu Poparcia. Uważam, że może on poprzez naciskanie na rząd być gwarantem zmian w Polsce. Dodatkowo uważam, że jeśli przez te 4 lata partia ta rozwinie się i będzie twardą ale kompetentną i merytoryczną opozycją to w nastepnych wyborach może namieszać jeszcze bardziej. Może ona być alternatywą dla młodych głosujących nie tyle na PO co przeciwko PiS.
PS : Wystarczyło pokrzyczeć o jaraniu i elektorat robi się dwa razy liczniejszy
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki