Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2011, 16:02
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Kiedy się wycofał? Tak samo wycofywał się z innych deklaracji? Oto lista kilku obiecanek Kaczyńskiego:
1. Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem
I nie był. Gdyby Marcinkiewiczowi nie odbiła sodówka i zaczał wiecej bywac w TV niż na posiedzeniach rządu to byłby całą kadencję

2. Nie będzie koalicji z Samoobroną.
A z kim miała być koalicja misiu kolorowy? Owszem wg. mnie powinien od razu rozwiązac sejm- zrobil inaczej

3. Nie zmienia się ordynacji wyborczej przed wyborami
Konkret proszę? Czy chodzi o "zabierz babci dowód" no żart

4. Nie podniesiemy akcyzy na paliwo.
Deklaracja była nie podniesiemy cen za paliwo.I ceny nie zostały podniesione.Przypominam spotkanie z szefami spółek paliwowych i zakaz podnoszenia narzutów.Za co zresztą PO go atakowało że ręcznie steruje firmami państwowymi

5. Trzy miliony mieszkań
Taaaa, w 18 miesiecy.Trezeba było jeszcze wymagać tego w pół roku .A co? PO w tym czasie (18 m-cy) obracało sie na lewy bok

6. Niższe podatki
Zaczynam podejrzewać że nie wiesz o czym mówisz. Kto niby obniżył podatki na 19/32%?

7. Tanie państwo i redukcja administracji
Znacznie tańsze niż teraz - 70 tyś nowych urzędników

8. Marcinkiewicz - premier na całą kadencję.
patrz pkt.1

9. Afera bilboardowa.
Konkretnie kto ma zarzuty w tej sprawie? Rozumiem ze hazardowa, Sawicka,Garlicki,sfałszowane wybory w Wałbrzychu to pikus ale PIS to wałkarze.Padłem

10. Chcemy koalicji z PO.
A nie chcieli? Wiem wg.ciebie 50% ministerstw dla partii przegranej to mało. Tusk chciałby miec wszystko.
Jakby nie to że ten milujący pokój polityk chcial mieć poza 50% stanowisk - min.MSWiA oraz MON - z pozycji przegranego w wyborach - to koalicja by powstała

11. PO jest w koalicji z SLD.
A kto jest w koalicji z PO w TVP?

12. Nie bedzie TKMu.
Konkretnie

13. "Moja teczka jest sfałszowana".
Rozumiem że wiesz ze nie jest ? Źródło proszę

14. W rządzie nie będzie przestępców!
I nie było .Lipiec wyleciał , przy podejrzeniu Leppera rozwiązali sejm. A mógł ściemę ludziom wcisnać jak niejaki Donald i sobie rządzić następne 2 lata

15. Byli szefowie dyplomacji byli na usługach KGB.
Nie na usługach KGB tylko posiadający teczki TW. Rozumiem że wg.ciebie to jest normalne? Dobra nie mam pytań

16. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
Kiedy tak deklarował? Linka proszę. Pomijam że wymogi masz na 18 m-cy spore,hehe

17. Kler nie ma wpływu na politykę PiS
Coś kolega mieszasz , niby kiedy tak deklarował? Każdy wie że to jeden z bardziej chrześijańskich polityków

18. Prowadzimy politykę zagraniczną dla dobra Polski.
Prosze przykład że tak nie było. Ręka mnie świeżbi zeby napisać co w tej sprawie nie przeszkadza ci w PO ale poczekam cierpliwie

19. Obniżymy ZUS.
Składka rentowa obniżona to pikuś? 19 pytanie i jestem pewein że rozmawiam z laikiem w sprawie polityki

Co do mojej wcześniejszej wypowiedzi, to koledze Arapaho może wydawać się, że obalił wszystkie moje tezy. Ja jednak uważam inaczej. Ta argumentacja jest argumentacją typowo pisowską, nie merytoryczną. Zauważyłem, że Kaczyński zawsze po wyborach wycofuje się ze swoich obietnic.
Wczoraj zapowiedział, że Warszawa będzie drugim Budapesztem...Co miał na myśli? Wpisz w google: Budapeszt 1956...Głosowałem na PO zgodnie ze swoimi przekonaniami. Podobnie zrobiło to ok. 40%
głosujących.
Ci którzy posługują sie google a nie swoją wiedzą i swoim umysłem powinni nadal popierać PO,Palikota i SLD. Google prawde ci powie Nie mogę ale argument,haha

Ciekawe, dlaczego wśród ludzi wykształconych PO ma tak olbrzymią przewagę?
Bo wykształceni korzystają z GOOGLE?

Pewnie w oczach PIS, jesteśmy idiotami, dającymi sobą manipulować. Ja jednak za takiego się nie uważam. Myślę, że jeżeli chodzi o manipulowanie ludźmi, to mistrzem w tej dziedzinie jest obywatel Rydzyk, a to przecież jego wyznawcy głosują na PIS.
O nie mój drogi obywatel Rydzyk mimo rzucanych mu problemów pod nogi to taki koleś który uruchamia własnie ciepłownie geotermalną którą będzie ogrzewał swoją uczelnie i cały Toruń s-przedając ciepło via PEC twojemu premierowi. A twój premier wyda milardy na elektrownie jądrowe od Francuzów, zakopując później radioaktywne odpadki w Bieszczadach (no chyba że wyda kolejne miliony na utylizacje w Niemczech).Mimo że mógłby posłuchać tego "głupiego"klechy i czegoś się nauczyć. Przypominam kto o łupkach pierwszy wspomniał i co o tych łupkach mówił premier Tusk.
Cóż jedni wolą ludzi majacych dziadków w Wehrmachcie (ok. siłą wcielonych) a inni synów Powstańców Warszawskich. I wygrywają ci pierwsi .I będzie dobrze?
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 10.10.2011 o godz. 20:36.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej