The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2011, 12:47
http://wybory.onet.pl/parlamentarne-...ktualnosc.html
Cała "Polska kibolska" walczyła przede wszystkim przeciwko Tuskowi. Za tę walkę najbardziej chwaleni byli Poznaniacy i Warszawiacy.
Ja wiem, świetnie zdaję sobie sprawę z tego, że sami "kibole" diametralnie tych wyników zmienić nie mogli (bo mimo wszystko, aż tak wielu nas nie jest, a propaganda cały czas działa), ale mimo wszystko jak popatrzyć na tę mapę, to taki uśmieszek mi się na twarzy pojawił. Tak nam wytykali, "że to, że tamto", a koniec końców PO króluje wciąż w tych samych województwach.
Nie chcę by się teraz nasiliła walka na tym tle między kibicami, bo tu powinniśmy być razem, ale taka mała uszczypliwość z mej strony.

Żeby było jasne- za PiSem nigdy nie byłam i pewnie nie będę, ale aktualnie to bardziej na nerwy działa mi ten Tuskmenistan niż ewentualne rządy PiSu Jarka. Zmiany są potrzebne, a teraz jest wiadome, że przez kolejne 4 lata i tak będziemy szli w dół, a na czele będzie wciąż ta głupia morda... :/
Krakowska Wiślaczka!
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.10.2011, 12:47
Z Korwinem jest taka sama sprawa jak z Palikotem, gdyby zarejestrowali mu lity w całym kraju to mogłoby być śmiecznie/dramatycznie. Młodzi głosowaliby na Palikota i Korwina i to mogłoby zburzyć układy w sejmie.
Dlaczego nie zarejestrowano partii Korwina? Jest niewygodny, niewygodny czyli RZĄD się go boi, jeżeli rząd boi się jakiegoś kolesia ze średniowiecznymi poglądami to znaczy, że Polska jest rządzona przez skończonych idiotów.

W sumie w jakimś sensie ustrój rodem z Luksemburgu byłby dla Polski ciekawym i nie najgorszym rozwiązaniem.
Tylko kto byłby królem... ?
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.10.2011, 12:51
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Z Korwinem jest taka sama sprawa jak z Palikotem, gdyby zarejestrowali mu lity w całym kraju to mogłoby być śmiecznie/dramatycznie. Młodzi głosowaliby na Palikota i Korwina i to mogłoby zburzyć układy w sejmie.
Dlaczego nie zarejestrowano partii Korwina? Jest niewygodny, niewygodny czyli RZĄD się go boi, jeżeli rząd boi się jakiegoś kolesia ze średniowiecznymi poglądami to znaczy, że Polska jest rządzona przez skończonych idiotów.

W sumie w jakimś sensie ustrój rodem z Luksemburgu byłby dla Polski ciekawym i nie najgorszym rozwiązaniem.
Tylko kto byłby królem... ?
Co w poglądach Korwina jest rodem ze średniowiecza? Bo nie rozumiem.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 10.10.2011, 12:59
Konotacje między Palikotem a Korwinem świetnie wyjaśnia ten artykuł:

http://4wladza.nowyekran.pl/post/275...po-raz-kolejny

napisany jeszcze przed wyborami. Z większością tez w nim postawionych - zgadzam się.

---
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Arapaho, jeżeli Kaczyński zgodnie z niedawną obietnicą, zrezygnuje z przywództwa w PIS po przegranych wczorajszych wyborach, jestem gotów machnąć ręką i przyznać Ci rację w każdej kwestii... Jeżeli jednak po raz kolejny prostacko skłamał, wybacz...Ja sam mówił: "raz dane słowo jest święte"...
Piękne jest to jak wyborcy PO, przyczepiają się do Kaczyńskiego o mówienie nieprawdy, gdy sami popierają partię, w której liderem jest arcyoszust i największy kłamca III RP jakiego zna historia.
Ostatnio edytowane przez Snow : 10.10.2011 o godz. 13:01.
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.10.2011, 13:37
Arapho z głupkami się nie dyskutuje przed nimi trzeba się bronić jak to powiedział kiedyś WC.
http://www.joemonster.org/filmy/9740...ontra_Senyszyn
...And Justice For All
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.10.2011, 13:37

?
Nie ma szans aby poglądy wyrażane przez Korwina były zagrożeniem dla kogokolwiek. Odnoszę wrażenie,że tych co idee Austriackie przekonały od tego nie odejdą. Z tych samych względów, dla których druga strona nie pójdzie w ramiona Rothbarda, Hayka czy Missesa.
To są dwa różne światy, które w sumie nic nie łączy.

Zagrożenie jest wtedy, gdy masy cie popierają,bo one na ciebie głosują i "robią" cie premierem,prezydentem czy innym bóstwem" Rządzi system etatystyczno koncesyjny i nikt nie widzi w tym nic złego. Złe jest tylko to,że jeden z drugim nie jest przy korycie. Widać ludziom to odpowiada. Co tu zmieniać? gdzie pokazywać,że można inaczej. Taniej i lepiej? Że państwo nie musi tyle kosztować i być strasznie niewydolne? Dla ludzi to abstrakcja a dlatego,że zawsze tak było. Najczęstsza odpowiedź. Pojęcie,że komuś trzeba zabrać a drugiemu dać jest abstrakcyjne. Jak to ,gdzie komu. Liczy się tylko dawać,dawać,brać i jeszcze raz dawać, z nutką zagrożenia z którejś ze stron. A to Żydzi,Masoni,Cyganie, Muzułmanie,cykliści, Kaczyński,Ruskie. I wokół tego buduje się elektorat. To popierają masy. A nie jakieś .......enie,że trzeba się wziąć do roboty a państwo ma ci nie przeszkadzać.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.10.2011 o godz. 14:08.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Snow
Ave Wisła!

Stary 10.10.2011, 13:43
Jest szansa na jedną nową, przyzwoitą osobę w sejmie:

Cytat:
Wipler - 4 269
Dworczyk - 4 252
Po 99,77% przeliczonych głosów.
Mentalny UPRowiec no i "rzecznik" kibiców, startujący z 7 miejsca listy PiS w Warszawie.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 10.10.2011, 13:55
Arapaho, jeżeli Kaczyński zgodnie z niedawną obietnicą, zrezygnuje z przywództwa w PIS po przegranych wczorajszych wyborach, jestem gotów machnąć ręką i przyznać Ci rację w każdej kwestii... Jeżeli jednak po raz kolejny prostacko skłamał, wybacz...Ja sam mówił: "raz dane słowo jest święte"...
Kiedy tak obiecał ?
Pytam, gdyż nie spotkałam się z taką deklaracją. Ale być może coś mi umknęło.
W necie na szybko też nie mogę znaleźć.
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.10.2011, 13:57
Ela napisał(a):Wyświetl post
Kiedy tak obiecał ?
Pytam, gdyż nie spotkałam się z taką deklaracją. Ale być może coś mi umknęło.
W necie na szybko też nie mogę znaleźć.
W 2008 r. powiedział, że jeśli PIS przegra wybory w 2011 to przekaże władzę w partii młodszym - wczoraj widziałem nagranie tego przemówienia w TVN24.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.10.2011, 13:59
Przynajmniej Janek się dostał http://www.weszlo.com/news/8078-Jan_...ek_z_przytupem
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.10.2011, 14:11
Dobra, wtedy machniesz ręką. A póki co się ustosunkuj, bo kolega zbił właściwie każdy z Twoich zarzutów i ciekaw jestem Twojej riposty.

Swoją drogą, Kaczor później już się z tej deklaracji wycofał, więc nie licz teraz raczej na jej spełnienie.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 10.10.2011 o godz. 14:15.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.10.2011, 14:23
Warto wspomnieć , że OBOP się nieźle wstrzelił z piątkową prognozą wyborczą.
Podchodziłem do niej dosyć sceptycznie , no ale chapeau bas.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Luxuria

Cytat:
In the 2006 general election, Luxuria was elected to the Chamber of Deputies by the Lazio 1 constituency in Rome. She lost her seat in the 2008 election. After the retirements of Beyer and Luxuria, there have been no transgender MPs reported in the world.
Po krótkim okresie mroku , światło oświecenia znów rozświetli połacie ciemnogrodu.
Płomień zapalił konserwatywny(sic!) Kraków.

Jak ktoś jeszcze raz użyje(jak właśnie przed chwilą dziennikarka tvn24) przymiotnika konserwatywny/katolicki/tradycjonalistyczny w stosunku do miasta Kraków (biorąc jeszcze pod uwagę rodowód wieloletnie panującego prezydenta) , to można śmiało potraktować w charakterze wystąpienia kabaretowego.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.10.2011 o godz. 14:43.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 10.10.2011, 14:49
Wczoraj zapowiedział, że Warszawa będzie drugim Budapesztem...Co miał na myśli? Wpisz w google: Budapeszt 1956....
ochlon czlowieku.
Boia chi molla !
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 10.10.2011, 14:57
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
W 2008 r. powiedział, że jeśli PIS przegra wybory w 2011 to przekaże władzę w partii młodszym - wczoraj widziałem nagranie tego przemówienia w TVN24.
Dziękuję
Dzięki tej wskazówce znalazłam już.
Jednakże nie traktowałabym tej wypowiedzi w kategoriach kłamstwa.
Po 10 kwietnia 2010 roku wiele się zmieniło. Oprócz tego, że Jarosław uważa, że ma misję, chce wyjaśnić do końca okoliczności śmierci brata, czy też potwierdzić swoje podejrzenia.

Wesoły Romku - nie wiem skąd wziąłeś tą niby listę obietnic, jednakże każdy w miarę rozsądny człowiek widząc jako obietnicę " moja teczka jest sfałszowana", nie bierze jej na poważnie.
Tudzież hasła o KGB czy polityce dla dobra państwa.

A już z obniżeniem podatków trafiłeś jak kulą w płot. Lub jak Tomasz Lis, który nie mógł się zdecydować.

Poza tym część zarzutów jest z gruntu fałszywa. Na zasadzie " powtarzane 100 razy kłamstwo staje się prawdą ".
I to skrzętnie wykorzystywaną przez media oraz trafiającą do publicznego obiegu.
Tak jak ze stwierdzeniem, że Staruch pobił i opluł na stadionie kibiców w biało-czerwonych barwach.

A propos Budapesztu przeklejam post :

grzesiek9000 napisał(a):Wyświetl post
Kaczyński miał na myśli to, że rządy Orbana przypominają ideę IV RP. Na Węgrzech zmieniono system podatkowy i teraz fiskus obciąża kosztami utrzymania państwa wielkie zagraniczne korporacje, banki i sieci handlowe, zmniejszając równocześnie obowiązki finansowe małych i średnich firm. Ponadto nowa konstytucja Węgier (pierwsza od 22 lat czyli od czasu komunizmu) odwołuję się do chrześcijaństwa, potępia komunizm jako tyranię i określa małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny. A to są ideały bliskie Kaczyńskiemu.
Zresztą poczytajcie sobie jaka była sytuacja gospodarcza za czasów poprzedniego rządu, a jak to wygląda teraz.
Worcester
Senior Member

Stary 10.10.2011, 14:58
Ja ustosunkuję się do tezy Wesołego Romka, któy stwierdził, że Rydzyk manipuluje ludźmi.

Może zgodziłbym się. Ale pewnej rzeczy nie pojmuję. Rydzyk i jego koncern medialny wprost mówią ludziom kogo popierają - nie kryją się z tym.
Z drugiej strony mamy oświecone media, które uważąją się za OBIEKTYWNE, a między wersami nakierowują ludzi na platformiany punkt myślenia. Przykłady: Lis, Gugała, Żakowski i inne GaWrony. Oni nie mówią oficjalnie kogo popierają, uważają się za obiektywnych, jednak propagandę kręcą. Osobiście uważam, że jest to większe świństwo niż działalność Rydzyka, którego nie popieram. Jedynie śmieszą mnie podjazdy pod jego osobę, w sytuacji gdy Lisek z Olejnik zgrywają rzetelnych..
Parodia.
Janusz Szpotański
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.10.2011, 15:05
Wesoły Romku, czepiasz się o.Rydzyka za bardzo nie wiem dlaczego. Nie słucham jego rozgłośni,nie czytam książek przez niego wydawanych, ale specjalnie mi nie przeszkadza,że ktoś słucha i czyta. Rydzyka ma swój profil i go realizuje. Nie wiem za bardzo co ci w nim przeszkadza. To,że poglądy,że nie są zbieżne z Twoimi czy to,że nie płaci podatków,albo robi to na Cyprze. Tudzież robi coś nielegalnie?O co chodzi Ty mały demokrato

P.S. Może wysłałeś przekaz i ci za to nie podziękował?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.10.2011 o godz. 15:09.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Toldo
Senior Member

Stary 10.10.2011, 15:06
Panie Wesoły Romek, widać, że nie wiesz co działo się w Budapeszcie w 1956 roku. Proszę Cię idź na spacer póki ładna pogoda i jak ktoś zauważył ochłoń. Przynajmniej ludzie w 56 roku nie dali sobą pomiatać, a teraz D.T. wraz z elytą zrobią z Polską co będą chcieli
When you touch my face
When you call my name
I`m burn with desire...

http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.10.2011, 15:06
Co do mojej wcześniejszej wypowiedzi, to koledze Arapaho może wydawać się, że obalił wszystkie moje tezy. Ja jednak uważam inaczej. Ta argumentacja jest argumentacją typowo pisowską, nie merytoryczną.
A więc nic prostszego. Obal tę niemerytoryczną argumentację merytorycznymi argumentami Ja jestem po prostu ciekaw, jak je obalisz, nie żebym bezpośrednio wchodził w waszą dyskusję i stawał po którejś ze stron.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 10.10.2011, 15:11
irman napisał(a):Wyświetl post
No dobra ale jakie rozwiązania tych problemów ma największa partia opozycyjna czyli PiS?

Co do długu publicznego, to pamiętam jak w 2009 r. PiS grzmiał na Rostowskiego, że wzorem innych państw nie pompuje pieniędzy w gospodarkę w celu podtrzymania rozwoju. Skończyłoby się to pewnie małymi efektami a znacznie większym zadłużeniem niż mamy obecnie.
Odniosę się do powyższego - wówczas propozycje PiS na początku roku przy uchwalaniu budżetu mówiły o zwiększeniu deficytu do bodajże 25-28 mld zł. Rok ten ostatecznie zakończył się deficytem grubo ponad 30 mld zł.
Z reguły wcześniej wydane pieniądze mają większe przełożenie na rzeczywistość niż te wydane później - regułą jest, że trzeba wówczas dołożyć zamiast zaoszczędzić.
Przypomnę, że wówczas nie był kryzysu wg Tuska, wg PiS już był....

.
bla, bla, bla.....
Proponuję zmienić nickowy przymiotnik na określający poziom inteligencji, pierwsza literka g.... nie chodzi mi o geniusza....
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 10.10.2011 o godz. 15:22.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.10.2011, 15:29
http://fakty.interia.pl/raport/wybor...selski,1705994 bez komentarza
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.10.2011, 15:44
Brak mandatu senatorskiego dla PiSu w okręgu ,,zakopiańsko-nowotarsko-limanowskim'' przy ponad 50-cio % przewadze w przypadku wyborów do sejmu , to już kunszt polityczny wyższych lotów.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.10.2011 o godz. 16:23.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.10.2011, 16:02
Kiedy się wycofał? Tak samo wycofywał się z innych deklaracji? Oto lista kilku obiecanek Kaczyńskiego:
1. Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem
I nie był. Gdyby Marcinkiewiczowi nie odbiła sodówka i zaczał wiecej bywac w TV niż na posiedzeniach rządu to byłby całą kadencję

2. Nie będzie koalicji z Samoobroną.
A z kim miała być koalicja misiu kolorowy? Owszem wg. mnie powinien od razu rozwiązac sejm- zrobil inaczej

3. Nie zmienia się ordynacji wyborczej przed wyborami
Konkret proszę? Czy chodzi o "zabierz babci dowód" no żart

4. Nie podniesiemy akcyzy na paliwo.
Deklaracja była nie podniesiemy cen za paliwo.I ceny nie zostały podniesione.Przypominam spotkanie z szefami spółek paliwowych i zakaz podnoszenia narzutów.Za co zresztą PO go atakowało że ręcznie steruje firmami państwowymi

5. Trzy miliony mieszkań
Taaaa, w 18 miesiecy.Trezeba było jeszcze wymagać tego w pół roku .A co? PO w tym czasie (18 m-cy) obracało sie na lewy bok

6. Niższe podatki
Zaczynam podejrzewać że nie wiesz o czym mówisz. Kto niby obniżył podatki na 19/32%?

7. Tanie państwo i redukcja administracji
Znacznie tańsze niż teraz - 70 tyś nowych urzędników

8. Marcinkiewicz - premier na całą kadencję.
patrz pkt.1

9. Afera bilboardowa.
Konkretnie kto ma zarzuty w tej sprawie? Rozumiem ze hazardowa, Sawicka,Garlicki,sfałszowane wybory w Wałbrzychu to pikus ale PIS to wałkarze.Padłem

10. Chcemy koalicji z PO.
A nie chcieli? Wiem wg.ciebie 50% ministerstw dla partii przegranej to mało. Tusk chciałby miec wszystko.
Jakby nie to że ten milujący pokój polityk chcial mieć poza 50% stanowisk - min.MSWiA oraz MON - z pozycji przegranego w wyborach - to koalicja by powstała

11. PO jest w koalicji z SLD.
A kto jest w koalicji z PO w TVP?

12. Nie bedzie TKMu.
Konkretnie

13. "Moja teczka jest sfałszowana".
Rozumiem że wiesz ze nie jest ? Źródło proszę

14. W rządzie nie będzie przestępców!
I nie było .Lipiec wyleciał , przy podejrzeniu Leppera rozwiązali sejm. A mógł ściemę ludziom wcisnać jak niejaki Donald i sobie rządzić następne 2 lata

15. Byli szefowie dyplomacji byli na usługach KGB.
Nie na usługach KGB tylko posiadający teczki TW. Rozumiem że wg.ciebie to jest normalne? Dobra nie mam pytań

16. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
Kiedy tak deklarował? Linka proszę. Pomijam że wymogi masz na 18 m-cy spore,hehe

17. Kler nie ma wpływu na politykę PiS
Coś kolega mieszasz , niby kiedy tak deklarował? Każdy wie że to jeden z bardziej chrześijańskich polityków

18. Prowadzimy politykę zagraniczną dla dobra Polski.
Prosze przykład że tak nie było. Ręka mnie świeżbi zeby napisać co w tej sprawie nie przeszkadza ci w PO ale poczekam cierpliwie

19. Obniżymy ZUS.
Składka rentowa obniżona to pikuś? 19 pytanie i jestem pewein że rozmawiam z laikiem w sprawie polityki

Co do mojej wcześniejszej wypowiedzi, to koledze Arapaho może wydawać się, że obalił wszystkie moje tezy. Ja jednak uważam inaczej. Ta argumentacja jest argumentacją typowo pisowską, nie merytoryczną. Zauważyłem, że Kaczyński zawsze po wyborach wycofuje się ze swoich obietnic.
Wczoraj zapowiedział, że Warszawa będzie drugim Budapesztem...Co miał na myśli? Wpisz w google: Budapeszt 1956...Głosowałem na PO zgodnie ze swoimi przekonaniami. Podobnie zrobiło to ok. 40%
głosujących.
Ci którzy posługują sie google a nie swoją wiedzą i swoim umysłem powinni nadal popierać PO,Palikota i SLD. Google prawde ci powie Nie mogę ale argument,haha

Ciekawe, dlaczego wśród ludzi wykształconych PO ma tak olbrzymią przewagę?
Bo wykształceni korzystają z GOOGLE?

Pewnie w oczach PIS, jesteśmy idiotami, dającymi sobą manipulować. Ja jednak za takiego się nie uważam. Myślę, że jeżeli chodzi o manipulowanie ludźmi, to mistrzem w tej dziedzinie jest obywatel Rydzyk, a to przecież jego wyznawcy głosują na PIS.
O nie mój drogi obywatel Rydzyk mimo rzucanych mu problemów pod nogi to taki koleś który uruchamia własnie ciepłownie geotermalną którą będzie ogrzewał swoją uczelnie i cały Toruń s-przedając ciepło via PEC twojemu premierowi. A twój premier wyda milardy na elektrownie jądrowe od Francuzów, zakopując później radioaktywne odpadki w Bieszczadach (no chyba że wyda kolejne miliony na utylizacje w Niemczech).Mimo że mógłby posłuchać tego "głupiego"klechy i czegoś się nauczyć. Przypominam kto o łupkach pierwszy wspomniał i co o tych łupkach mówił premier Tusk.
Cóż jedni wolą ludzi majacych dziadków w Wehrmachcie (ok. siłą wcielonych) a inni synów Powstańców Warszawskich. I wygrywają ci pierwsi .I będzie dobrze?
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 10.10.2011 o godz. 20:36.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.10.2011, 16:42
...
Słowa uznania dla Arapaho - chciało Ci się z takim bełkotem dyskutować? Jak tylko zobaczyłem stek bzdur i kłamst które głupkowaty Romek wysmarował wiedziałem, że wymiana poglądaów sensu nie ma.
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.10.2011, 17:03
No właśnie. Po co?

To do widzenia, żegnam.

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie ma szans aby poglądy wyrażane przez Korwina były zagrożeniem dla kogokolwiek. Odnoszę wrażenie,że tych co idee Austriackie przekonały od tego nie odejdą. Z tych samych względów, dla których druga strona nie pójdzie w ramiona Rothbarda, Hayka czy Missesa.
To są dwa różne światy, które w sumie nic nie łączy.

Zagrożenie jest wtedy, gdy masy cie popierają,bo one na ciebie głosują i "robią" cie premierem,prezydentem czy innym bóstwem" Rządzi system etatystyczno koncesyjny i nikt nie widzi w tym nic złego. Złe jest tylko to,że jeden z drugim nie jest przy korycie. Widać ludziom to odpowiada. Co tu zmieniać? gdzie pokazywać,że można inaczej. Taniej i lepiej? Że państwo nie musi tyle kosztować i być strasznie niewydolne? Dla ludzi to abstrakcja a dlatego,że zawsze tak było. Najczęstsza odpowiedź. Pojęcie,że komuś trzeba zabrać a drugiemu dać jest abstrakcyjne. Jak to ,gdzie komu. Liczy się tylko dawać,dawać,brać i jeszcze raz dawać, z nutką zagrożenia z którejś ze stron. A to Żydzi,Masoni,Cyganie, Muzułmanie,cykliści, Kaczyński,Ruskie. I wokół tego buduje się elektorat. To popierają masy. A nie jakieś .......enie,że trzeba się wziąć do roboty a państwo ma ci nie przeszkadzać.
Cóż, smutne ale prawdziwe.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.10.2011 o godz. 17:05.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.10.2011, 17:08
Zaczyna się, jakbym słyszał Jarosława: bełkot, bzdury, głupkowaty Romek. To takie typowe. Tak szczerze, nawet trochę mi Was żal. Podobno jest taka zasada - zwycięzców się nie sądzi...Przegrani sami się osądzą. Szanuję Wasze zdanie, Wy uszanujcie moje. Dobrze wiemy, że ani ja nie przekonam Was, ani Wy mnie. Więc po co tracić czas?
Mogłeś od razu napisać, że nie interesuje Cię dyskusja, nie masz pojęcia o czym piszesz i wpadłeś tu tylko po to, żeby przekazać prawdę objawioną. Wówczas wszyscy by Cię olali.
Ale nie - wlazłeś tutaj, zacząłeś chrzanić jak potłuczony, ludzie wypunktowali Twoje tezy jedna po drugiej - i co? Tracili tylko czas.

Jest taki termin: troll internetowy. Opisuje on właśnie takich ludzi jak Ty. Uwierz mi - to nie jest komplement.

A tak BTW - co wygrałeś? Bo widzę, że chyba dotąd nie zajarzyłeś różnicy między wyborami powszechnymi, a meczami piłki nożnej...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Snow
Ave Wisła!

Stary 10.10.2011, 17:08
Zaczyna się, jakbym słyszał Jarosława: bełkot, bzdury, głupkowaty Romek. To takie typowe. Tak szczerze, nawet trochę mi Was żal. Podobno jest taka zasada - zwycięzców się nie sądzi...Przegrani sami się osądzą. Szanuję Wasze zdanie, Wy uszanujcie moje. Dobrze wiemy, że ani ja nie przekonam Was, ani Wy mnie. Więc po co tracić czas?
Ależ o czym Ty mówisz. Dwukrotnie już Arapho Cię idealnie wypunktował. Za co chwała - że mu się chciało. Pokazał, że nie masz wiedzy politycznej, kłamiesz lub manipulujesz. Gdy to zrobił nagle kończysz dyskusje, dalej stosując tą samą, populistyczną retorykę ("jakbym słyszał Jarosława"). Szczerze, tu naprawdę, szkoda prowadzić z Tobą dyskusje, bo choćby ktoś Ci udowodnił coś czarno na białym Ty będziesz tym bardziej okopywał się na swojej pozycji, wśród głupoty i absurdu... tylko czasami pojękując "no... ale Jarosław..."

Zresztą nick zobowiązuje. W końcu w Misiu, Wesoły Romek to był troszkę taki wioskowy głupek.
Kolumbus
Senior Member

Stary 10.10.2011, 17:12
człowieku dobrze sie ....a czujesz? wyrzygales jakies punkty, dostales odpowiedz od A do Z i jeszcze mało?
piekna zaba w podpisie

Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.10.2011, 17:39
http://wybory.onet.pl/parlamentarne-...ktualnosc.html

Gołowąsy, gówniarze, ćpuny, pedały i transy
Ostatnio edytowane przez Watts : 10.10.2011 o godz. 17:42.
Kolumbus
Senior Member

Stary 10.10.2011, 17:57
Prawda, boli głupota (czyja to chyba wiesz) - jak już w ten sposób sie dyskusja toczy
piekna zaba w podpisie

Worcester
Senior Member

Stary 10.10.2011, 18:06
Nie zrozumiałeś czegoś?
Człowieku rozwalasz temat swoimi pyskówkami. Zostałeś wypunktowany, przedstaw kontrargumenty albo wracaj do lektury GaWronów. Masz coś konkretnego do powiedzenia? Od kilku postów zarzekasz się, że już uciekasz. Dotrzymaj słowa, proszę Cię.
Janusz Szpotański

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów