lazy napisał(a):

To właśnie skłócenie społeczeństwa jest największym grzechem PiSu. Stawianie każdego kto nie myśli jak my po drugiej stronie barykady (tak, tak to Jarek wyznaczył taką granicę). Nie mam nic przeciwko zwolennikom PiSu, dopóki nie twierdzą że jestem taki lub owaki bo myślę inaczej. Niestety takie spojrzenie podchwycili inni politycy, media i koniec końców społeczeństwo.
Żeby nie szukać daleko zobaczmy na nasze forum. Ktoś myśli inaczej - to zaraz atak na niego. Jad, złorzeczenie, obelgi to się dzieje na każdym forum w internecie kiedy temat dotyka polityki.
Ludzie dajmy sobie żyć. Przecież to normalne że każdy ma inne poglądy.
Żyjemy w świetnym kraju, który rozwija się jak nigdy wcześniej. Jesteśmy prawdopodobnie najbardziej pracowitym społeczeństwem w Europie. Korzystajmy z możliwości, zamiast tracić energię na przekrzykiwanie się i machanie szabelką.
|
Dobrze powiedziane lazy. Sam kiedyś miałem ochotę napisać tu coś w podobnym tonie ale stwierdziłem, że nie ma to większego sensu. Pewnie i tak zaraz zjawi się jakiś mądrala, który wyrwie z całej Twojej długiej wypowiedzi dowolne jedno czy dwa zdania i będzie chciał na ich podstawie zdyskredytować resztę.
Ale skoro się wysiliłeś to ja się pod tym podpiszę, bo to jeden z powodów, dla których przez myśl mi nie przejdzie, żeby na PiS (w obecnej formie i treści) zagłosować. Odrzucam ten rodzaj retoryki w całości.