Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2011, 21:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post

No więc: skoro nie rozumiesz związku Reprezentacja - Polska - patriotyzm
Każdy widzi to co widzi - związek oczywiście jest ale nie wiem Framacie dlaczego uderzasz w te nuty, gdzie jak dla mnie kwestia farbowanych lisów , nie ma bezpośredniego związku z tzw. patriotyzmem.
W ogóle słowo - patriotyzm, nie chcę tu wchodzić w szczegółowe dyskusje bo dla różnych osób może oznaczać coś innego
Ale wracając do reprezentacji to dla mnie podstawą jest to by zawodnicy którzy nas reprezentują - w skrócie - mieli biało czerwone serce.Wielkość czaszki, długość nosa czy kolor skóry mnie niewiele interesuje

I jestem przekonany że żaden z tych naszych nowych Polaków takiego serca nie ma - żaden by się nigdy nie zająknął nawet o jakiejkolwiek grze w reprezentacji Polski, gdyby byli na tyle dobrzy by grać w swoich.
To nie jest odruch naturalny w stylu - moje życiowe losy są takie i takie ale czuję się Polakiem i chcę grać dla tego kraju, tylko - to jest interes, kariera, to pomoże mi w wypromowaniu się, zagram na dużym turnieju
Te wygrzebane papiery które pozwalają im grać u nas są tylko zwykłym świstkiem który ma legitymizować tą grę

Odpowiada Ci to? bo mi nie i o tym mówię , piszę i wydaje mi się że nie wymagam wiele
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując