Wyświetl pojedynczy post
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2011, 14:28
MHaifa napisał(a):Wyświetl post
A wiec to jest minimalnie skrocona wersja tego co pisza w Izraelu.
Maor podejmie decyzje jak bedzie gotowy. Przypominam ze po debiucie dla Polski dalej by mogl grac dla Izraela (az do zagrania meczu o punkty czyli na euro) wiec co by bylo gdyby wtedy wrocil do repry Izraela... dajmy mu czas bo obie strony go mocno naciskaja i on pewnie zglupial.

Ja go sie staram zrozumiec inaczej. Z tego co rozumiem on czul sie niedoceniany przez 10 lat w Izraelu, mowiono na niego "ten co mial byc kims a sie stoczyl", kolejny zmarnowany talent, zostal przekreslony. A w Polsce dostal czysta kartke i odrazu stal sie ulubiencem Polakow, wszyscy mu kibicowali i gratulowali, zobaczyl jak go polacy traktuja a jak Izraelczycy go maja w d... wiec w ramach odwdzieczenia sie Polakom za to wspaniale traktowanie chcialby im pomoc grajac w ich reprezentacji.

To jest jego podejscie, on zawsze bedzie czul sie Izraelczykiem, ALE on moze sie czuc tez troche Polakiem. Ja tez nie moge powiedziec ze jestem 100% Polakiem bo jednak czyms sie od nich roznie, i nie moge tez powiedziec ze jestem 100% Izraelczykiem bo tez czyms sie od nich roznie. Czuje sie bardziej Polakiem ale to nie znaczy ze nie moge reprezentowac Izraela. W tych czasach coraz trudniej o jedna narodowosc, narody sie mieszaja i coraz wiecej bedzie takich przypadkow.

Mam nadzieje ze mnie dobrze zrozumieliscie
Święte słowa, ale na forum nienawisc ma większy poklask.
Lepiej brzmi jak Maor poleciał na kase i nie ma honoru.

MHaifa napisał(a):Wyświetl post
a inni dyskutuja jak bardzo Polacy byli antysemitami i zabijali zydow a jak bardzo pomagali.
Dziwne..mnie w szkole uczyli, że Polacy pomagali Żydom i walczyli z niemieckimi obozami na polskich ziemiach..

Widać każde państwo ma napisaną swoją historię.
Ciekawe jakie Niemcy mają zdanie o wojnie?
Odpowiedz cytując