kriswisla napisał(a):

jedno mnie zastanawia dlaczego takie Odense potrafi,dlaczego taki APOEL potrafi,dlaczego takie Dinamo Zagrzeb potrafi a my jak zwykle wielkie gowno,czy jestesmy takimi nieudacznikami ,czy mamy budzety mniejsze od tych klubów bo chyba nie , a jednak to oni znajduja lepszych zawodnikow ,to oni operuja lepiej pilka i potrafia tez grac z polotem ladnie dla oka ,co jest nie tak,co jest nie halo odpowie mi ktos na to pytanie
|
Bo u nas wciaz patrzy sie na CV zawodnika. Przyklad Jaliens. Swietne CV, byly reprezentant Holandii, mistrz Holandii, uczestnik MS itd. Szkoda tylko, ze to bylo 4-5 lat temu. Patrzy sie na to jaki zawodnik byl kiedys a nie jaki jest teraz. A na te chwile Jaliens zalatuje mi Bunoza, fatalne bledy w obronie, czasem wrecz sabotuje nasza gre w defensywie.
Mamy Staszka, ale i on sie myli. Niestety budujemy druzyne na szybko, na teraz ale i to okazuje sie byc nieskuteczne. Tak ogladalem mecze z APOEL-em i sie zastanawialem skad oni brali tych brazylijczykow. Czemu dla nas tacy zawodnicy sa nieosiagalni, za to przychodza napastnicy surowi technicznie, malo kreatywni i nieobliczalni.