The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2011, 22:27
Dzieki panowie za info.

H. Reyman sie teraz w grobie przewraca , widząc co ta Wisła odpierdala. Ciężko się na to patrzy.

http://www.youtube.com/watch?v=gxvNGy5jUeA
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.09.2011, 22:29
1.Obrona słabiusia.
2. Atak partolił jak mógł.
3. Co ś nie tak z naszym ytmem gry. Gramy po 30 minut w meczu a resztę jakoś odwalamy niczym pańszczyznę.
4.Zaangażowanie niby jest ale za chwilę przestoje.
5. Na Bełchatów przyjadę. Mimo wszystko!
6.Robert! Zbierz ich do kupy!!!
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 15.09.2011, 22:30
raindog napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykle, najwięcej do powiedzenia mają Ci, których na stadionie nie było...
Inna sprawa, że gdyby nie skuteczność, to teraz wszyscy rozpływaliby się nad tym, jak zagraliśmy w drugiej połowie.

Dobrze prawi, polać mu... jedyny blad Maaskanta w tym meczu to brak Jovanovica na boku obrony... jestem tez swiecie przekonany ze gdyby nie uraz to dzis Genkov by gral i jestem jeszcze bardziej tego pewien bylby dzis z niego wiekszy pozytek niz z Bittona =/
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.09.2011, 22:32
Jak zwykle, najwięcej do powiedzenia mają Ci, których na stadionie nie było...
Inna sprawa, że gdyby nie skuteczność, to teraz wszyscy rozpływaliby się nad tym, jak zagraliśmy w drugiej połowie.
Kolejny kuwa cymbał błazen co bedzie klasyfikował kibiców. Co Cie to obchodzi czy bylem dzisiaj na meczu czy nie? Nie zabronisz mi ani nikomu oceniac gry. A teraz idz ochlon i pospiewaj jeszcze mesjaszowi Małeckiemu.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.09.2011, 22:32
Problem Maaskanta sprowadza się również do braku materiału o odpowiedniej klasie sportowej. Do tego dochodzą niemal co pół roku spore roszady w składzie - gdyby one przynajmniej wnosiły coś do drużyny ale tak się nie dzieje dlatego mamy Chaos drugie imię Wisły w tym sezonie i za czasu pracy Roberta w klubie.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.09.2011, 22:33
Kibice dzisiaj naprawdę szacunek !!! Natomiast co do piłkarzy,ja nie wiem czy to była lekcewaga czy co innego ale te straty to poziom 3 ligi polskiej,wstyd i kompromitacja,a szkoda bo momentami gra była naprawdę ok ale przy takiej liczbie strat to musiało się tak skończyć

Melikson i Iliev jak zwykle na + naprawdę oni obaj są z innej ligi

Mam nadzieję że jak przyjdzie do rewanżu w Danii to pokażemy im że potrafimy grać w piłkę
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 15.09.2011 o godz. 22:35.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.09.2011, 22:35
Stare grzechy:
- przespana pierwsza połowa
- brak skuteczności
- chaos w obronie jak przeciwnicy wysoko nas atakują (a już wydawało się, że obrona gra coraz lepiej)
Druga połowa całkiem niezła w wykonaniu Wisły, a tu nagle taki klops. Wszystkie stracone przez nas bramki to jakiś nieprawdopodobny koszmar, nie po jakichś super akcjach przeciwnika tylko po indywidualnych błędach. Osman zagrał dzisiaj chyba najsłabszy mecz w barwach Wisełki - cóż zdarza się, o niego nie ma co się martwić bo na pewno się podniesie. Gorzej wygląda sprawa z Jaliensem. Lamey ma fajne te wrzutki, tylko sił do gonienia mało i co za tym idzie dośrodkowań niewiele. Sobolowi wybitnie dzisiaj mecz nie wyszedł.
Trzeba wyciągnąć wnioski i walczyć w następnych meczach.
PS. Poziom sędziowania był dzisiaj tragiczny (i nie chodzi tylko o drugą bramkę dla Odense) - ale sędzia akurat nie przeszkadzał jak Kirm, Biton czy Melikson mieli idealne szanse do zdobycia gola.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
White91
Member

Od: 09.2010

Stary 15.09.2011, 22:38
Obrona do odstrzalu. Czemu najlepszy obronca w naszej kadrze Jovanovic nie zagral tylko katastrofalnie zagrywajacy Lamey ktory w ofensywie jak i w defensywie nie istanial. Jaliens mial byc ostoja nasza druzyny a ja za kazdym razem sram w gacie jak gosc ma interweniowac. Nie ma fundamentow to nie bedzie druzyny. Zupelnie inaczej wygladala by gra z przodu gdyby w tylach byla solidna czworka. Z taka gra nie wypelnimy stadionu. Płacz jęk i zgrzytanie zebow.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.09.2011, 22:41
Gdyby nie skuteczność i gdyby nie obrona. Innymi słowy: zagraliśmy słabo w ataku i obronie. Gdyby nie cabajowatość ich bramkarza, to dostalibyśmy do zera, bo normalnie "strzał" Kirma wejść nie powinien.

Odense było lepsze, tak po prostu.

Ale jedno mnie zastanawia: o czym myślał Maaskant wprowadzając zmiany na (jak się okazało) osiem minut przed końcem. Przecież od OK 70 minuty graliśmy w dziesiątkę, bo Iliev wysiadł. W drugiej połowie po wyrównującej bramce stopniowo spychano nas do obrony. Dlaczego trener nie reagował? Na co liczył? Że dowiezie wynik do 90-minuty, a potem będzie robił zmiany taktyczne?

Kij z tym, wiemy ile nam brakuje do europejskich średniaków. Za rok Liga Mistrzów nasza, sprzedamy tylko Małeckiego i kupimy jakiegoś pomocnika po trzydziestce. No chyba, że przyjdzie za darmo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 15.09.2011, 22:41
mam prosbe czy bedzie ktos tak mily i przedstawi mi zestawienie klubow ktore zagraly w 1 kolejce LE przedstawiajace kraj-klub i ilosc zawodnikow krajowych tego klubu ktorzy wyszli w pierwszej 11 ...interesuj emnie ta kwestia dosyc mocno powiem sczerze a ze troch eleń jestem to czekam az mi ktos pomoze...prosba na serio

P.S. Martwi mnie ze Wisla została pozbawiona tozasamosci...komentarz do meczu jest zbedny...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
misiek088
Member

Od: 04.2008

Stary 15.09.2011, 22:47
/Po dzisiejszej żenadzie szykuje się komplet na Bełchatów .../
Masakraaa - teraz to dopiero będzie wyzwanie zapełnić trybuny
"Domyśl się, że rzeczy nie układały się ...
To niedługo zniknie i będzie daleko, daleko stąd.
Kiedy duże drogi rozpadają się,
i myślisz, że uczucie pozostanie,
Musisz skądś zacząć

Ja będę w tym miejscu! "
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.09.2011, 22:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Za rok Liga Mistrzów nasza, sprzedamy tylko Małeckiego i kupimy jakiegoś pomocnika po trzydziestce. No chyba, że przyjdzie za darmo.
Zapomniałeś dodać, że sprzedamy jeszcze Meliksona i pozyskamy jakiegoś starego lewego obrońcę- bo jeszcze takiego nie mamy...

Chciałem napisać, że to żart ale w sumie jest to niestety całkiem realne Ta polityka ściągania wypalonych obcokrajowców nic dobrego nam nie przyniesie. Im szybciej Valcx to zrozumie tym lepiej.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.09.2011, 22:49
TOTAL EMBARRASSMENT !!!

Pariejko (34)- stay with us
Lamey (32) - leave us alone asap
Jaliens (33)- teach the rams like you
Chavez (27)- better stay with your religion & "Weszło"
Pailić (28) - you have no future with Wisła
Nunez (23) - try to convince us
Sobol- (18 ) - stay with us forever
Melikson (27) - stay with us
Kirm (27) - stay with us
Iliew (32) - stay with us
Biton (23) - try to convince us

Maaskant think about it !!! ( Cupiał )
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Z obecną obroną Wisła nie ma przyszłości. Cleber, Marcelo, Głowacki, Baszczyński a nawet pechowy Jop to luminarze piłki, przy obecnych obrońcach Wisły. Obrona jest największą zakałą i hamulcowym ofensywnej Wisły. Myślę, że Czekaj z Jovanovicem i Bunozą, zagraliby dzisiaj lepiej i przez to zespól stworzyłby więcej sytuacji w ofensywie. Niestety, także Pailić czy Diaz, to nie nominalni obrońcy. Co jak co, ale ze wszystkich negatywnych dzisiaj obrońców, zagraniczniak Lamey nie powinien już nigdy, odbierać miejsca w obronie Jovanowicovi czy jakiemukolwiek wręcz Polskiemu obrońcy, gdyż uwłacza to wszelkim zasadom, nie mówiąc o tej, że zagraniczniak, powinien być lepszy nie tylko od Polaka, ale i od Eskimosa także .
Powód: live (leave)
Ostatnio edytowane przez kot : 16.09.2011 o godz. 18:23.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 15.09.2011, 22:50
Dwie rzeczy:

1) Skad przekonanie u niektorych, ze Wisla ma byc faworytem w meczu z Odense ? Nie zyjcie przeszloscia. Ja nie widze aby sklad Odense byl slabszy od Wislackiego. A co wiecej taki Utaka bije Genkova i Bitona na glowe.

2) Przykra ta porazka tym bardziej, ze Odense nie gralo wielkiej pilki. Dzida na Utake albo dobrze wykonywane stale fragmenty gry.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.09.2011, 22:52
Od 45 min. do 75min. Wisła zagrała bardzo dobry mecz i gdyby Biton albo Melikson wykorzystali 100% sytuacje na 2-1 mecz można było wygrać. 60 minut dla Odense, 30 min. dla Wisły, teraz warto pomyśleć ze strony naszego klubu tak aby te proporcje odwrócić.

Bramki po indywidualnych błędach Sobolewskiego i Chaveza (niestety nie potrafią szybko i dobrze wyprowadzać piłki, osobiście uważam że powinni brać przykład z Clebera i wywalać ją daaaaleko do przodu i po sprawie, gdyby tak zrobili nie byłoby 2 z 3 bramek), zaś bramka 2-ga to jednak brak koncentracji całej drużyny w bloku obronnym z Parejką na czele).

Powinien grać Jovanović (jest lepszy od Lameya), zaś zamiast Paljicia potrzebny jest nowy transfer (i pewnie w nowym okienku mamy nowego LO), pierwsza połowa Nuneza zła druga dobra i po jego grze widać jak wiele zależy od dobrego wyprowadzania piłki, cóż 2-gi potrzebny transfer to zawodnik który zastąpi Sobola (choć nadal liczę na rozwój Wilka), wreszcie Biton pokazał się niestety z bardzo złej strony, cóż 3 transfer to jednak nowy napastnik. Jeśli chcemy coś znaczyć w europejskiej piłce to nie wystarczy zgrywać nowych piłkarzy ale też poszukać 3 nowych w najbliższym okienku transferowym.

Ogólnie bardzo pouczający mecz dla naszych piłkarzy i jest tak jak pisałem na innym forum wiślackim. W lidze walczymy o MP2012, a w pucharach się uczymy. Dziś była bardzo dobra lekcja dla piłkarzy, trenera (znowu zbyt późne zmiany i dlaczego nie Wilk i Jovanović ? no i co z Boguskim ?), a i również Stana w kontekście transferów.

W sumie fajnie że gramy w LE bo tylko w ten sposób możemy się dowiedzieć czego nam brakuje aby stać się dobrą ekipą na poziomie europejskim.

PS.1) Pozdrowienia dla na naszych pustych narzekaczy, bo DNO i ZERO to nie gra Wisły tylko wasze puste merytorycznie posty (rzecz jasna nie mam na mysli tych co krytykuja merytorycznie, ale facho(f)ców od "dno i kilo mułu").
PS.2) Zmartwiła mnie też postawa tych co skandowali "Patryk Małecki", kibice z gniazda nie powinni dzielić kibiców, a Mały na dziś to musi walczyć o miejsce w składzie, bo pewniakiem już nie jest.
PS.3) I podsumowując jeszcze raz powtórzę dobra lekcja i tylko trzeba z niej wyciągnąć dobre wnioski.
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.09.2011 o godz. 22:59.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 15.09.2011, 22:55
Tak bardzo ogólnikowo: Skuteczność i jeszcze raz skuteczność. Do dzisiejszego meczu myślałem że największą naszą bolączką jest atak. Mam nadzieję że dzisiejsza gra obrony to wypadek przy pracy. Jaj zawodnikom wystarczyło na kilkanaście minut. Strata gola powinna podziałać jak płachta na byka!! Na fali dopingu po bramce nr 1, powinna paść bramka nr 2. Gdzie ambicja i chęć wygrywania? Mimo wszytko, wszyscy teraz idziemy na Bełchatów!!! Głęboko wierzę że Wisła ma grubo ponad 20 tys. wiernych kibiców, i nie chcę nawet czytać, że ktoś się obraził na jakiegoś tam bąka i dlatego nie chodzi na mecze!!! Dla mnie to absurd!!! Przy pełnym stadionie roznieślibyśmy to Odense.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.09.2011, 23:00
I pomyśleć, że my mieliśmy grać w lidze mistrzów...

Basałaj przy*ierdol jeszcze droższe bilety na LE na oglądanie takiej padaki. Stadion dziś pękął w szwach!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Tak tragicznej gry Wisły dawno nie widziałem. To był prawdziwy koszmar - drużyna grała zupełnie bez pomysłu, bez wiary we własne umiejętności, ospale. Trener zagubiony jak dziecko we mgle. Kibice obrażający się nawzajem. Masakra.

Trzeba sobie jasno powiedzieć - jesteśmy najsłabszą drużyną Ligi Europejskiej i nie zasługujemy na grę w tych rozgrywkach. Skoro ze słabeuszami z Odense gramy tak fatalnie, to strach pomyśleć co będzie dalej.

To, co dziś wyprawiała nasza obrona to był sabotaż. Natomiast to, co dziś wyczyniał Kew Jaliens uprawnia do jednego komentarza: kończ waść, wstydu oszczędź. Jak facet, który grał w kadrze Holandii prezentuje taki poziom jak dziś, znak że trzeba powiesić buty na kołku.

W zasadzie nikt nie grał nawet przyzwoicie. Próbowali Meleks, Kirm i Iliew - ale to były pojedyncze zrywy, brak było jakiejkolwiek regularności. Biton w ataku wyprawiał niesamowite rzeczy - tak marnować setki umiał w Polsce do tej pory jedynie Nędza-Włodarczyk.

Ale najgorsze z tego wszystkiego było zachowanie naszego trenera. Pal sześć, że drużyna jest słaba pod względem kondycyjnym, że nadal nie ma w tym widocznej myśli taktycznej. Nie, dziś nasz treneiro po prostu odleciał. Świadczy o tym wypowiedź pomeczowa:

Cytat:
W drugiej połowie pokazaliśmy, że jesteśmy w stanie grać z dobrą drużyną, która z dobrze walczyła Villareal. Musimy jednak grać znacznie lepiej niż w pierwszej połowie. Dokonałem kilku zmian, ale to nie wystarczyło na odniesienie zwycięstwa. Czeka nas jeszcze kilka ciekawych meczów.
Dobrą drużyną? Odense to zespół klasy Ruchu Chorzów. Dokonał zmian - jak mecz był przegrany, nie wiem czemu czekał z nimi do 82 minuty. A zmiana Diaza na koniec była przegięciem. "Ciekawe" nas mecze czekają, w to nie wątpię.

Ja jestem wkurzony, ale nasz Nadprezes musi być wk.wiony na maksa. I naprawdę nie wiem, jak długo jeszcze wytrzyma. Maaskant testuje cierpliwość Cupiała i to się chyba źle dla niego skończy.

PS. Specjalne pozdrowienia dla szóstki sędziowskiej. Patałachy jakich mało. Nie wypaczyli wyniku, bo graliśmy do d.py i nie zasłużyliśmy nawet na remis. Ale gwizdali ewidentnie pod drwali z Danii, a przy bramce na 2-1 był ewidentny faul na Pareice. Ja rozumiem, że promujemy niepełnosprawnych, ale postawienie ociemniałego pod naszym polem karnym w roli "eksperymentalnego", szóstego sędziego było poronionym pomysłem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Kogo niektórzy chcą uczyć? 30-letnich piłkarzy?

Tak po prawdzie to te Odense lepsze od np. Iraklisu czy Basel to na pewno nie było...
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.09.2011, 23:06
jedno mnie zastanawia dlaczego takie Odense potrafi,dlaczego taki APOEL potrafi,dlaczego takie Dinamo Zagrzeb potrafi a my jak zwykle wielkie gowno,czy jestesmy takimi nieudacznikami ,czy mamy budzety mniejsze od tych klubów bo chyba nie , a jednak to oni znajduja lepszych zawodnikow ,to oni operuja lepiej pilka i potrafia tez grac z polotem ladnie dla oka ,co jest nie tak,co jest nie haloodpowie mi ktos na to pytanie
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.09.2011, 23:10
Flegamista cos ty taki fatalista wez chłopie ochłon
derr
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 15.09.2011, 23:10
Parę uwag na szybkości, bo już mi się spać chce, jutro może to bardziej rozwinę.

Po pierwsze, czy tylko ja miałem takie odczucie, że nasza obrona zachowywała się dziś jakby grali ze sobą po raz pierwszy w życiu ? Przecież to jest niedopuszczalne aby na poziomie europejskim popełniać takie błędy.

Po drugie, widzę (może źle) rośnie nam nowy Genkov niestety - Biton, parę sytuacji i chłopak nie może strzelić bramki a piłki włożone jak na tacy!

Po trzecie, może są tu ludzie mądrzejsi ode mnie i znają się na taktyce lepiej niż ja i wytłumaczą mi, czy w systemie 4-3-3 codziennością, jest sytuacja gdzie Melikson, Kirm, Iliev, Biton znajdują się w jednym momencie na lewej stronie boiska a po prawej tylko Lamey ?

Po czwarte, czy w Wiśle tylko Nunez umie przerzucić ciężar gry na drugą stronę boiska, bo po dzisiejszym meczu odnoszę takie wrażenie. Za dułgo gramy jedną stroną, na siłę.

Po piąte, kiedy My w końcu przestaniemy grać te krótkie rogi, przecież to nie jest już śmieszne tylko tragiczne wręcz, zagrożenie po nich zerowe, a jeszcze głupie straty do tego i kontry rywali.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.09.2011, 23:11
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Dobrą drużyną? Odense to zespół klasy Ruchu Chorzów.
Doczytałem do tego momentu i stwierdziłem że nie wiesz o czym mówisz. Odense to zespół który przeszedł w eliminacjach LM Panathinaikos i wygrał u siebie z Villareal 1:0. Naprawdę sądzisz że to poziom Ruchu Chorzów? Utaka to napastnik który zjadłby polską ligę na śniadanie. Niestety niektórzy odlatują tu w swoich opiniach, a prawda jest taka że to europa nam odleciała.

Czy my zagraliśmy dziś gorzej niż z Lechem? Nie zagraliśmy tak samo. Kto wie czy nie lepiej. Tylko to nie ta półka. Obrona gra kupę od roku tylko że o ile na Lecha wystarczy (choć ledwo) to na europę już nie. Prosta sprawa. Mnie nie dziwi ta porażka wogóle bo my od roku nie graliśmy lepiej niż dziś.

Nie ma spokoju w wyprowadzeniu piłki. każde odegranie pomocnika do obrońcy to kilo w gaciach czy on na tej piłce się nie w y j e bie przypadkiem i czy nie trzeba będzie wracać. Tak nie da się konstruować ataku. Kto stracił przy golu na 1:2? Mieliśmy piłkę na połowie przeciwnika i debilna strata Jaliensa i poszła kontra.

Tak czy siak mecz był do wygrania gdyby nie nieskuteczność. Ktoś pamięta kiedy my w lidze strzeliliśmy 2 gole w meczu? Bo ja już nie pamiętam. Same 0:0 1:0 lub 0:1. Żeby liczyć się w Europie my w lidze musimy zjadać przeciwników po 3-4:0 i póki tak nie będzie to tak będą się kończyć mecze LE.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Stary 15.09.2011, 23:12
Erik Djemba-Djemba ... gdy zagra u nas piłkarz tej klasy, to będziemy mogli myśleć że mamy porównywalny budżet

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.09.2011, 23:13
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak tragicznej gry Wisły dawno nie widziałem. To był prawdziwy koszmar
E tam - nie było źle.Odense to nie ogóry i to było wiadomo że łatwo nie będzie.Pierwsza połowa - na farcie dla nas, druga bardziej dla nich
Ogólnie zasłużyli na wygraną ale mogło być lekko niezasłużenie ale odwrotnie
Zresztą ja pisałem że obawiać po pierwsze to powinniśmy się...Odense, i to zaraz po losowaniu
Przejmować się tym wynikiem nie zamierzam - oczywiście było sporo błędów, niepotrzebnie Maaskant czekał aż tak długo ze zmianami

Niestety pokłosie tego będzie takie że jak dla mnie mamy nowego trenera, może nie od jutra ale to jest kwestia tygodni.Sam jestem ciekaw kto to będzie i jak mu pójdzie ale mam takie przekonanie że pójdzie mu gorzej niż temu co jest.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 15.09.2011, 23:14
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
jedno mnie zastanawia dlaczego takie Odense potrafi,dlaczego taki APOEL potrafi,dlaczego takie Dinamo Zagrzeb potrafi a my jak zwykle wielkie gowno,czy jestesmy takimi nieudacznikami ,czy mamy budzety mniejsze od tych klubów bo chyba nie , a jednak to oni znajduja lepszych zawodnikow ,to oni operuja lepiej pilka i potrafia tez grac z polotem ladnie dla oka ,co jest nie tak,co jest nie haloodpowie mi ktos na to pytanie
Bo u nas wciaz patrzy sie na CV zawodnika. Przyklad Jaliens. Swietne CV, byly reprezentant Holandii, mistrz Holandii, uczestnik MS itd. Szkoda tylko, ze to bylo 4-5 lat temu. Patrzy sie na to jaki zawodnik byl kiedys a nie jaki jest teraz. A na te chwile Jaliens zalatuje mi Bunoza, fatalne bledy w obronie, czasem wrecz sabotuje nasza gre w defensywie.

Mamy Staszka, ale i on sie myli. Niestety budujemy druzyne na szybko, na teraz ale i to okazuje sie byc nieskuteczne. Tak ogladalem mecze z APOEL-em i sie zastanawialem skad oni brali tych brazylijczykow. Czemu dla nas tacy zawodnicy sa nieosiagalni, za to przychodza napastnicy surowi technicznie, malo kreatywni i nieobliczalni.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.09.2011, 23:15
Przegralismy derby traktorzystówi i usadowilismy sie na przeznaczonym nam miejscu w tej grupie.
O pierwszej polowie nawet nie ma co pisać bo to byla kpina - wszyscy powinni zostać wygwizdani.
W drugiej polowie nasze indywidualności coś tam poszarpały to jakieś sytuacje były. Można było
się nawet pokusić o zwycięstwo ale raczej nie byłoby to sprawiedliwe - Odense było lepszą drużyną
z naciskiem na słowo drużyna i tak naprawde to mogli to pozamiatać w pierwszych 15 minutach.
Biton to jest jednak beton - wszystko robi na odwrót, będzie z nim ciężko w ataku przez miesiąc.
Mamy niby 2 równe jedenastki, a do ataku wchodzi ... Diaz co sie dzieje z Jirsakiem

Obejrzalem bramki - nie bylo faulu na Pareice moim zdaniem. Frajerstwo i tyle.

Jeszcze o Jaliensie: sto razy bardziej wolę oglądać mylącego sie mlodego Czekaja niż beznadziejnego emeryta z Holandii, z ktoróego już nic nie będzie. Nawet Bunoza nie jest tak tragiczny w obronie jak on.

Ciekawi mnie jakie ceny biletów będą na sparing z Twente w środku grudnia ?.
Moim zdaniem jak na mecz bez stawki to tak 10 zl maks.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.09.2011, 23:16
FRAJERSTWO koło 70 minuty praktycznie byli na widelcu 200% sytuacja Bitona mogło być po meczu po czym dostajemy 1:3 w dodatku pięknie sie wykartkowali. Gol na 1:2 po idiotycznej zabawie Lameya który chyba zbiera na przydomek Lamer.. Osman musi ratować dostaje żółtą a zaraz przegrywamy dalej to już nie ma co komentować.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.09.2011, 23:17
zmiana trenera ? to byłoby samobójstwo!
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.09.2011, 23:18
Wszystkie bramki straciliśmy po własnych, głupich błędach. Dwie po indywidualnych, jedną po "wspólnym czekaniu na gwizdek." Bramka po rzucie wolnym przynajmniej była w jakiś sposób wypracowana przez Odense, bo dwie pozostałe to oczywiste prezenty.

Gdyby zamiast Bitona grał przyzwoity napastnik, bylibyśmy w tym momencie liderem grupy.

Maaskant po raz kolejny robi dziwne zmiany w nieprzewidywalnym momencie.

Chavez zaliczył dzisiaj słaby występ ale w jego przypadku może to być wpadka. Jeśli natomiast chodzi o Jaliensa to coraz bardziej uwidacznia się fakt, że Kew nie jest już w stanie regularnie grać na choćby średnim poziomie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów