Wyświetl pojedynczy post
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2011, 19:33
hassarol napisał(a):Wyświetl post
Jak możesz być za wolnością i odpowiedzialnością jednostki i popierać Palikota? To się dopiero kupy nie trzyma.
(...)
Palikot nie ma żadnego pomysłu na Państwo. Chce zamiast socjalizmu wprowadzić "socjalizm z ludzką twarzą". Niby chce oszczędzić na pewnych sektorach ale chce jeszcze więcej rozdać (darmowe kondomy, internety itd.)
(...)
Nie zamierzam głosować na Palikota, bo nie po drodze mi z nim, ale zeby świadomie głosować przeczytałem ich program (tak samo jak program Korwina etc.) i zadam ci szczere pytanie - czy wiesz cokolwiek o ich programie, czy po prostu nie lubisz Palikota?

Pomysły gospodarcze mają naprawdę fajne - oszczedzenie na pewnych sektorach? No cóż, ja wole, żeby państwo nie utrzymywało kościoła, a w zamian dało mi darmowy internet, super sprawa.

Pierwszego zdania o wolności kompletnie nie rozumiem.. sprawdź co oni proponują względem użerania się z urzędnikami, załatwianiem pozwoleń, donoszeniem oświadczeń od drzwi do drzwi itp.

Nie mowie, ze jakby sie dostali do sejmu to bedzie ok, ale nie mow ze nie ma żadnego pomysłu na państwo, jak jednak kilka ma...