Wit.Ek. napisał(a):

I kiedy nagle okaże się, że krzyczą tylko trybuny za bramką
wtedy
wszyscy na własne oczy zobaczą
jak Patryk Małecki i to co mówi
podzieliło Kibiców Wisły
|
KSIĘŻYC SIĘ ZAĆMI
A RZEKI SPŁYNĄ KRWIĄ
I NADEJDZIE CZAS BIAŁEJ ZAMIECI
A INTERNETOWI NAPINACZE PRZEGONIĄ Z C ULTRASÓW
Próbowałem coś napisać w tym stylu, ale nie dałem rady. Ten post to niezamierzona autoparodia.
Guli napisał(a):

A co powiesz na to, że Kuba Błaszczykowski grając w Wiśle miał jeden z najniższych kontraktów? To samo Piotrek Brożek...
Są piłkarze, którzy mają Wisłę w sercu i są wykorzystywani, a ich koledzy którzy kopia gorzej od nich (Łobo, Dawidowski) zarabiali nawet do 10 razy więcej? To jest uczciwe. Nie jedna taka sytuacja byla w klubie. I klub powinien wyciągać wnioski a kontrtakt powinien być dawno podpisany, żeby na nim zarobić... Dla mnie Wisła to nie Prezesi tylko ludzie którzy mają ją w sercu cały czas. Myślisz, że Błaszczu, Mały czy Sobol bardziej kochają ten klub czy może Prezes? Terażniejszy, może brat, może pan Jurczyński? Ludzi oddanych klubowi się szanuje a nie wykorzystuje! A czemu Baszczu jest w Poloni Oficjalnie powiedział Polonistom, że nie będzie czuł więzi z ich barwami? Mamy go nienawidzić, bo w Wiśle potraktowali go "niepoważnie"?
|
Niestety, ale u nas panuje przekonanie, że wychowankowie to "tania siła robocza". Byle sierota z zewnątrz dostanie na starcie kilka-kilkanaście razy więcej niż czołowy zawodnik, który jest wychowankiem.
FraMat napisał(a):

|
Tego Małecki nie zrozumiał i dlatego jego słowa były tak przykre dla ludzi, którzy mają w sercu Wisłę a nie kopacza Patryka, ktorzy uważają, ze mają prawo, widząc jak kopacz Małecki ich zawodzi, wyrazic swoją dezaprobatę dla kogoś, kto w ich pojeciu w danym meczu nie zachował sie jak na Wislaka przystało.
|
Czyli ktoś, gro zagrał słaby mecz zachował się inaczej, niż "na wiślaka przystało"? Ostro.
Ja karkiem nie jestem, ale dla mnie to są sfrustrowani wieśniacy.