Wyświetl pojedynczy post
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2011, 00:07
nesta napisał(a):Wyświetl post
...

@Kot napisal kilka stron wczesniej dobrego posta. Cos jest nie tak, ktos cos spieprzyl ewidentnie. Zrozumialbym wszystko, porazke po ambitnej, odwaznej grze, pech, ok bronimy sie, probujemy atakowac, ale nie wychodzi. Ale nie to co bylo!!! Rozpaczliwa obrone od 1 do 90 minuty, bez jakiejkolwiek wizji i pomyslu na gre z przodu. Na Boga, to nie sa amatorzy, oni nie zapomnieli nagle jak sie gra w pilke i owszem grali z mocna i doswiadczona druzyna, ale obraz meczu byl jakby grali z europejska czolowka. Porazka tak, ale nie cos takiego. Tego sie w zyciu nie spodziewalem. Jest roznica, ale nie aby oddac mecz praktycznie bez zadnej incjatywy, jakiejs woli, odwagi. Nie chcialem o tym wspominac, bo mnie to tez w....ia, ale jednak Lech wychodzil na Juventus, MC, Salzburg i gral swoje, do przodu, chcial dominowac przeciwnika na ile byl w stanie dyktowac swoje warunki.

Pytanie jest takie czy zajebal po calosci Maaskant, ktory swiadomie wybral taktyke stania we wlasnym polu karnym przez 90 minut, ale nie chce mi sie wierzyc zeby byl takim samobojca, bo do tej pory pokazywal, ze jest bardzo madrym trenerem. Czy jednak, owszem, kazal grac co naturalne defensywnie, ale jednak nie az w takim stopniu i to pilkarze mu sie rozlazli po boisku i zapanowala totalna samowolka taktyczna.

Naprawde jest problem i podziwiam niektorych, ze tak latwo przechodza nad tym do porzadku dziennego. I problemem nie jest odpadniecie, bo racja jest po stronie tych, ktorzy twierdza, ze to nie druzyna na LM, ze Apoel byl silniejszy - zgoda. Problemem jest to co wydarzylo sie wczoraj na boisku.
Doskonała analiza!

Pytanie jak długo jeszcze będziemy się "uczyć"... (Cupiał, kolejni trenerzy, piłkarze itd.). To nie jest tak, że za tydzień nowy mecz ligowy i odrobimy, tylko trzeba czekać co najmniej rok, wygrać MP i mieć dobre losowanie.

Przyznam szczerze, że ta coroczna "niemoc" zaczyna mnie już załamywać, tym bardziej że są warunki do osiągnięcia tego upragnionego sukcesu.
Odpowiedz cytując