Karherop napisał(a):

Wynik z tym składem brałem w ciemno, ale jak się okazuje Korona jest cieńka jak barszcz . Dlatego też po meczu jest lekki niedosyt , ale nie ma co biadolić , wszystkie siły były rzucone na wtorkowy mecz.
Dla niektórych był to naprawde dobry test , jeśli chodzi o ich przydatność dla Wisły .
Subiektywne oceny:
Pareiko - 8 , kolejny raz zawodnik spotkania
Paljic - 7 , jak na to że został znowu rzucony na nową pozycję , to naprawde pozytywnie. Sprawia wrażenie ogranego , przyda się nam w jeszcze nie jednym spotkaniu .
Czekaj - 6 , jestem daleki od zachwytów nad nim . Moim zdaniem to jak na razie poziom Kowalskiego , z tym że wygrywa wszystkie pojedynki główkowe . Zagrał poprawny mecz , ale znalazłbym 3 jego błędy po których Korona powinna sttrzelić bramkę . Wtedy już jego debiut nie byłby tak oceniony pozytywnie . Mimo to na + , jako że to debiut
Bunoza - 7 , wreszcie zagrał bez 'klopsów ' . Dobrze przecinał podania , wychodził z piłkakami do przodu . Nie miałbym obaw jesli musiałby z przymusu zastąpic np Jaliensa
Diaz - 5 , pierwsza połowa tragiczna, druga o niebo lepsza . Powinien mieć asystę na koncie .
Wilk - 6 , solidnie , ale za dużo kopaniny
Garguła - 3 , najsłabszy zawodnik w środku pola . Nie wiem ile miał strat w tym meczu , ale obstawiam że 70-80%
Brud - 6 - pierwsza połowa słaba , ale w drugiej grał już naprawde dobrze . Gdyby tylko miał za sobą Sobola , a z przodu klepał z Meliksonem , nikt by nie uwierzył , że to dopiero jesgo 3 wystep w ekstraklasie . Stawiać na chłopaka , bo rośnie nam super grajek.
Jirsak - 2 , bez komentarza
Kirm - 4 , przez całe spotkanie dograł jedną naprawdę groźną piłke . Kolejny raz rozczarowuje .
Biton - 2 , już wiemy czemu Maaskant woli Genkova w starciu z silniejszym przeciwnikiem . Nie wracał się , a z przodu zmarnował wszystko co się dało .
|
To w końcu Garguła (oceniony na 3) był najsłabszy w środku czy Jirsak (oceniony na 2)
Garguła na początku meczu miał kilka strat, potem nie był aż tak źle. A w każdym razie nie odstawał od Bruda