Wyświetl pojedynczy post
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2011, 13:55
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
a skad masz Ta wypowiedz Ojgena bo brzmi jak z onetu/faktu
Podawało ją wiele źródeł w Polsce.
A o tym, że parę lat temu powiedział, że nie wyobraża sobie gry dla Polski, pisały również niemieckie gazety. Co, nie mógł tego sprostować wtedy, że to niby nieprawda? Nie mógł, bo tak powiedział.

Byc moze Obraniaki, Perquisy czy inni nigdy nie udzielili takiej wypowiedzi bo nie potrafia mowic w naszym jezyku byly piekne slowa o nauce polskiego i hymnu ale potem gowno z tego wyszlo. Dla mnie to jest smieszne i zalosne zarazem jak reprezentant Polski udziela polskiej telewizji wywiadu po angielsku. Wg. mnie to jest wazna sprawa i patrzac na ten aspekt uwazam, ze Polanski bedzie reprezentowal Polske godniej niz Ci wyzej wymienieni.
Jeżeli dla Ciebie wyznacznikiem jest tylko język, to nie mam pytań. Oczywiście, tamci powinni go umieć. Ale wolę nieumiejącego, a odnoszącego się z szacunkiem do mojego kraju. Wszyscy mają polskie korzenie, ale tylko jeden świniak wypowiadał się o naszym kraju, że nigdy w życiu.

A co do Arboledy to z jaka flaga mial biegac jak mial wtedy tylko kolumbijskie obywatelstwo ? Byl dopiero rok w Polsce wiec raczej nie byl za bardzo zwiazany z naszym krajem, a w miare przebywania tutaj te zwiazki mogly stawac sie silniejsze. Dlatego obywatelstwo polskie przyznaje sie po 5 latach bo tyle trwa mniej wiecej proces asymilacji. Widzisz nie mozna traktowac pewnych rzeczy wybiorczo.
Zreszta pdoobno zlapal dluga kontuzje wiec mam nadzieje, ze ten problem sie sam rozwiazal
Arboleda był już wtedy po 6 latach pobytu w Polsce, więc sprawdź, zanim coś napiszesz. Z tego co kojarzę, Lech miał mistrzowską fetę ok. rok temu. Miesiąć później już poczuł się bardziej związany z Polską niż ze swoją ojczyzną?
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując