Pablo84 napisał(a):

Ale jest to związane z (celową) nieudolnością urzędników.Tak jak pisałem wczeniej, zobaczymy czy tą sprawą przypadkiem nie zainteresuje się CBA
|
Nie wiem, czemu ''martwisz'' się o stadion Legii. Większe przekręty były przy obiektach Wisły i Lecha (ich budowie).Tam dopiero jakby weszło CBA to mogłyby być niezłe jaja. I co konsekwencje za to ponosiłyby Wisłą i Lech czy jednak miasta?
Tak jak ktoś już wspomniał wyżej: umowa KP Legii z miastem jest podpisana na ponad 20 lat i gdyby ktoś musiał ponieść za to konsekwencje, to byliby to urzędnicy, a nie Legia.
Nie wiem jak to jest w Krakowie czy Poznaniu, ale Legia oprócz czynszu w wysokości 3,7 mln zł rocznie musi sama utrzymywać ten obiekt . Więc to w sumie nie są takie małe kwoty. Ponadto Legia chyba jako jedyny klub sama zapłaciła za projekt stadionu (coś około 12 mln zł z tego co pamiętam), więc mogła to być karta przetargowa w negocjacjach przy podpisywaniu umowy. Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno miasto Warszawa ma dostać zwrot 22% podatku od całego kosztu stadionu (dlaczego tak jest to nie mam pojęcia).
Taki mały OT.
A co do tematu, to dla mnie faworytem w dwumeczu jest Apoel. Patrząc na ostatnie lata ich grania w Europie i grania Wisły, to większe szanse daje Cypryjczykom na awans. Ale i tak wszystko rozstrzygnie się na boisku.