The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2011, 17:06
MAciuś, pierwszy post na tej stronie zadalem Ci pytanie, odpowiedz.

A mecz bedziesz mial tutaj: http://www.fromsportcom.com/v-2/12/116/v-331711.html
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.08.2011, 17:30
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
koleżko, za sam awans do LM jest 7 mln EURO czyli 28,231 mln złotych. a nie zapominaj, że jest opcja na 3 miejsce w grupie, gdzie dojdzie dodatkowa kasa. Nie wierzę, że w przypadku awansu nie zyskamy nowego sponsora strategicznego, do tego dojdą prawa telewizyjne, kasa ze sprzedaży biletów, skyboksów,zawodników.
Wisła może finansowo odskoczyć na lata świetlne innym polskim drużynom i tylko od Cupiała zależy ile sobie z tej kasy wezmie a ile przeznaczy na wzmocnienia.
Mając takich fachowców jak Valckx, zaczelibyśmy ściągać zawodników dla nas wczesniej niedostępnych zastępując nimi tych graczy, którzy wczesniej odeszli za grube milony.Organizacyjnie Wisła bije zdecydowanie każdy inny polski zespól.
To jest najgorsza głupota powtarzana już wszędzie gdzie się da. Odskoczyć finansowo na lata świetlne od reszty ligi? Niby jak? Pomyśl sobie, że doczłapiemy do LM, zajmiemy tam nawet to 3 miejsce w grupie i od razu to będą złote góry? Nakupujemy zawodników kosztujących po 1,5-2 mln euro sztuka i będziemy wymiatać? Nikt w tym klubie nie jest takim idiotą żeby coś takiego wymyślić. Można zarobić te mityczne 10 mln ojro na LM i nie obronić MP. Zostaniemy z zajebistymi zawodnikami, którym nie będzie z czego kontraktów zapłacić.

Jedyna szansa na jakiekolwiek odskoczenie od reszty to inwestycja tych pieniędzy w bazę treningową i szkółkę. Wtedy miałoby to "ręce i nogi. Zresztą to jest Polska. Tutaj można każda kasę przepierodolić, więc pewnie zniknęła by w kieszeni Pana Cupiała i nikt nie mógłby mu mieć tego za złe.

Zresztą ta rozmowa jest nie na miejscu, przynajmniej teraz. Przed nami APOEL, od którego możemy spokojnie wyłapać wpieról i liga w której po dwóch meczach mamy 2 pkt.

Odpowiedz cytując
niezależna opinia
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 07.08.2011, 17:39
Tekty o latach świetlych rzeczywiście troszkę śmieszne, ale większą głupotę słyszałem gdzieś, że "Legia i Widzew też grały w LM i co? Jakoś się nie wybiły..." Jednak przez te 15 lat chyba zwiększyły się stawki, budżety i wszystko

Oczywiście, że działacze mogą prze.......ić każdą kwotę, ale im większa kwota, tym jednak więcej zostanie też dla Wisły. I tu bym upatrywał szansy na wymarzoną bazę treningową z prawdziwego zdarzenia!
Odpowiedz cytując
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.08.2011, 18:51
APOEL właśnie gra mecz o Superpuchar z Omonią Nikozja czyli derby Cypru. Skończyła się pierwsza połowa i wynik 0-0 ale niestety nie ma nigdzie na necie do oglądania patrzyłem.

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

Odpowiedz cytując
arturtsw
Member

Od: 07.2007

Stary 07.08.2011, 19:44
APOEL właśnie strzelił gola na 1-0 w 81 min. Bramkę zdobył Kontis.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.08.2011, 20:37
Własnie pomyślałem sobie o naszej sytuacji kadrowej i jakości na każdej pozycji w zestawieniu z możliwymi rywalami.I ogólnie wygląda to pozytywnie,ale trzeba zwrócic uwagę po pierwsze na atak,gdzie na chwile obecną nie ma takiej jakości jaka jest potrzebna,żeby strzelac bramki w LM,bo żeby tam strzelac to trzeba pakowac w takiej Ekstraklasie conajmniej 20-25 bramek w sezonie.Genkov ma sytuacje,atakuje obrońców,ale brakuje mi skutecznosci a w LM trzeba wykorzystac wszystkie okazje,które się ma,Biton znowu musi jeszcze coś pokazac,bo jak na razie jest skuteczny,ale jakoś nie błyszczy(nie żebym się czepiał czy coś ) W pomocy zdecydowanie mamy w czym przebierac i czym rotowac więc jest dobrze.Obrona .. Powiem tak stoperzy z meczu na mecz grają coraz lepiej i uważam,że jest dobrze.Boczni obrońcy...niby jest 4,szkoda,że nie możemy zobaczyc w jakiej formie jest Jovanovic bo jak pojawiał się na boisku wyglądał dobrze i chciałbym go zobaczyc w całym spotkaniu,niestety RM raczej nie może zaryzykowac wystawienia goz Apoelem.No to zacznijmy od Diaza.Do przodu gra całkiem poprawnie,radzi sobie w defensywnie z przeciętnymi zawodnikami nie takimi ,,specjalnymi'' których w LM nie brakuje,ponieważ jak wiemy kiedy na przeciwko .siebie ma zawodników o takiej charakterystyce jak Melikson,Tom,Małecki,Peszko czy Iliev po prostu jest niemiłosierni ogrywany,wkręcany w ziemie,po prostu.. żal patrzec ,bo gra na ,,sztywnych nogach'' i zanim się obróci to zawodnik już jest 10 m przed nim,a skoro taki Tom go wkręcał w ziemie to co będzie jak wejdziemy do Lm i stanie na przeciwko Robbena,Messiego czy Ronaldo,którzy w porównaniu Tomem czy Małeckim,są tacy jak Melikson na tle naszej Ekstraklasy.Lamey,i znowu to samo,w ofensywie dobrze,ale jest wolny i z taką szybkością ciężko będzie mu grac do przodu w LM,bo po pierwsze : jest za wolny,żeby minąc np. Lahma czy Alvesa,po drugie jak straci to jest zawolny,żeby dogonic Naniego czy Eto'o.W defensywie gra dobrze i radzi sobie na pewno lepiej od Diaza,bynajmniej przed sobą nie miał jeszcze żadnego ,,dryblera'' i dobry sprawdzian będzie miał z Apoelem jeżeli gra tak jakiś zawodnik o takiej charakterystyce lub dopiero w LM,co mnie martwi,ponieważ biorąc pod uwagę jego szybkośc mam obawy,że będzie to wyglądało podobnie jak z Diazem.Niewątpliwie przydał by się ktoś za Czarka do 1 składu,bo Wilk to jednak jeszcze nie poziom LM,przydałby się ktoś kto potrafi grac i do przodu i do tyłu,dobre podanie,odbiór,gra z pierwszej piłki,no ale takiego gracze za mniej niż 10 mln E to trudno znaleźc nawet w FMie Pozycja bramkarza to zdecydowanie jeden z najpewniejszych punktów w zespole,Pareiko pewny,daje spokój i ,,poczucie bezpieczeństwa'' obronie. Bynajmniej w wypadku jakiegoś urazy Pareiki...klęska i rozpacz,nie żebym miał co do Jovanica - fajny koleś,ale jest za słaby na Wisle,nie potrafi kierowac defensywą i widac,że defensywa nie czuje się z nim pewnie tylko wszyscy grają na sztywnych nogach jak Diaz,Milan nadawałby się do jakiegoś średniaka,cieniasa Ekstraklasy,bo on po prostu nie potrafi sobie radzic z presją jaka jest Wiśle i pali się jak Anto(L)ovic i wiadomo jak to mogłoby się w LM skończyc.Podsumowując : Plusy - Pomoc,Skrzydła,Stoperzy,Bramka,Minusy - Boczni obrońcy,brak kogoś takiego jak napisałem za Wilka,dobrego zmiennika dla Pareiki.I napastnika z prawdziwego zdarzenia umiejącego grac z kontry,z bardzo dobrą skutecznością.I jak dla mnie na te chwile i fakt,że nie mamy milinów E na napastnika,wziąłbym Jelenia.Jednak nie jest źle i przed dwumeczem z Apoelem możemy byc optymistami.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.08.2011, 20:39
APOEL grał podstawowym składem?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.08.2011, 20:48
Prawie. Dziwi że wyszedł Alexandrou. Długo go nie widziałem w grze.

Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.08.2011, 20:50
A propo odskakiwania resztom zespołów ekstraklasy na lata świetlne pod względem finansowym. Ja mam takie pytanie związane z pucharami, w których Wisła będzie grała. W zeszłym roku Lech Poznań grał w grupie. Dostał podobno, mnóstwo kasy (oczywiście jak na polskie warunki) za każdy mecz, za każdy punkt. Dodatkowo wpływy z biletów. Dodatkowo Lech zarobił na transferach, m. in. Lewandowskiego (5 mln euro), Murawskiego, Peszki. Ja się pytam - gdzie są te pieniądze? Rozpłynęły się. Ta sprawa mnie bardzo nurtuje, a jest związana z grą w pucharach, a więc po części z Wisła. Lech teraz stawia na młodzież, bo mówią (nieoficjalnie), że sytuacja finansowa nie jest za ciekawa. Gdzie są te pieniądze? O co tu chodzi?
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.08.2011, 21:00
kolosalne pensje dla piłkarzy
kasa dla sztabu szkoleniowego
kasa dla pracowników klubu
kolosalne pieniądze na czynsz stadionowy, za prąd, wodę, internet, gaz
kasa na sprzęt sportowy, stroje meczowe, zgrupowania, hotele, przejazdy
można wymieniać i wymieniać
no i należy dodac że ten sezon mieli stracony (kilkanaście mln złotych do tyłu)
oczywiście jest to rozłożone na pół roku czy rok (kasa po prostu musi być zamrożona po jednej z wypłat a co za tym idzie klub musi być stabilny żeby na nic nie zabrakło)
to wszystko kosztuje wielkie pieniądze.. a niektórzy myślą że jak ktoś sprzeda za 3 mln euro piłkarza to ma 3 mln euro na czysto na nowego. Wisła, Lech czy Legia to nie sa już kluby sportowe, to są wielkie firmy, znane w całej Polsce jak i w europie mające za sobą swoich sympatyków / klientów w całej europie . To są przedsiębiorstwa poniekąd, więc może żeby było jaśniej - załóz sobie wielką firmę zatrudniajacą 100 osób, zobaczysz ile co kosztuje i jak trudno ją prowadzić : )
Budzet Lecha jest dalej wysoki, a nawet wyższy niż poprzednio wiec w to że Rutkowski coś bierze nie wierzę. Tym bardziej że z czegoś trzeba płacić za setki rzeczy i to grube miliony .

PS: LE to jednak nie LM. Lech sporo zarobił ale to pikuś z tym co można zrobić w LM. Pewnie że się jakoś nie odskoczy bardzo, chociaż kto wie, jest na to szansza pod warunkiem że żadna gorąca głowa nie wpadnie na debilny pomysł kupowania jakiegoś Delewa za 2 czy nawet 1 mln euro. Ja sie tego właśnie boje że po awansie Wisły do LM włodarze będą szastać grube miliony euro na piłkarzy na prawo i lewo. Róbmy swoje jak dotychczas a tą kasę przeznaczmy na inne rzeczy w tym na bazę treningową w przeciwnym razie zmarnujemy kasę którą zarobimy. Dalej powinnśmy się zachowywać jak dotychczas czyli szukać takich Meliksonów, Pareiki, Genkowów, Bitonów , Chavezów czy Ilievów (czyli za dosyć małe pieniądze lub darmo) (na pewno będziemy mieć najwyższy budzet, ale to dobrze, Cupiał przestał inwestować w klub więc Wisła musi być klubem stabilnym i zarabiającym na siebie samą.) LM to przede wszystkim prestiż, olbrzymia reklama, mnóstwo nowych klientów / przyszłych kibiców, promocja, że o zyskach marketingowych nie wspomnę. To też łatwiejsze pozyskanie bardzo dobrych zawodników którzy będa chcieli u nas grać. (CRF Cluz,Artmedia Pietrzalka a tym bardziej APOEL Nikozja nie mają takiego potencjału jak Polskie kluby w tym Wisła stąd dużo nie zdziałaly po awansie do LM. ) I nie rozumiem piszących o zdominowaniu Polskiej ligi przez Wisłę po awansie do LM. My już dawno ją zdominowaliśmy.
Ostatnio edytowane przez CH. : 07.08.2011 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.08.2011, 21:02
JEŚLI awansujemy MAMY SZANSĘ odskoczyć na lata świetlne, zalezy to generalnie od tego, czy Cupiał zechce pieniądze wziąść dla siebie, czy przeznaczyć te pieniądze na rozwój drużyny.
Pier** o Wojciechowskim jest dla mnie śmieszne.40 mln zl, to w dobie Wojciechowskiego nic?No proszę, chyba mnie coś omineło.Czy mogłby podać ostatnie bilans strat i zysków Polonii?Tzn kogo sprzedała i za ile to samo z zawodnikami kupionymi?

Nie chce mi się za bardzo tu z wami spierać i przekrzykiwać.Piszę generalnie o tym, że jest ogromna szansa odskoczyć sportowo i finansowo innym klubom z Polskiej ligi w wypadku awansu a zdecydowanie mniej prawdopodobny jest wariant, że jeszcze przeżywjemy inwolucję, jak niektórzy kibice (zwłaszcza Legii, Lecha) przewidują, używając argumentów w stylu "zobaczcie na Artmedie, Debreczyn czy inne kopciuszki .To jest dopiero dla mnie kretynizm.
Jesteśmy rozwijającym się klubem z 40 mln kraju z wieloletnim planem budowy drużyny, która przewiduje awans zarówno do LM czy LE oraz związany z tym plan działania.Myślicie, że nie mamy już obserwowanych następców za Meliksona czy Małeckiego?Mamy jednego z najlepszych dyrektorów sportowych w Europie ze znakomitymi znajmościami.Owszem, wiem, że kibice dalej żyją przeszłością i mają w pamięci sytuację typu odejścia Frankowskiego Żurawskiego czy Uche w decydujących momentach batalii o ligę mistrzów, ale nie zauważacie czegoś innego?
Sam miałbym obawy, gdyby nie było Maaskanta czy Valckxa, czy nie skonczyło by się na jednorazowych wielkim przebłysku, by pózniej zrobić sprzedaż hurtową.Tak jestem pewien, że nie będzie.
Oczywiście mam nadzieje, że Wisła zacznie w tym roku budowę akademii (zresztą musi, bo to będzie w przyszłych wymaganiach ekstraklasowych), ale to naprawdę długoletni plan działania.

Edit:Nicolas.Możesz oczywiście uwierzyć, ż kolosalne pieniadze dla kopaczy oraz Bakero, ale równiez możesz sobie uzmysłowić, że Rutkowski zwyczajnie chce się Lecha pozbyć i stara się to zrobić od paru lat.Po prostu te pieniądze wziął
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.08.2011 o godz. 21:07.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 07.08.2011, 21:06
nicolas napisał(a):Wyświetl post
A propo odskakiwania resztom zespołów ekstraklasy na lata świetlne pod względem finansowym. Ja mam takie pytanie związane z pucharami, w których Wisła będzie grała. W zeszłym roku Lech Poznań grał w grupie. Dostał podobno, mnóstwo kasy (oczywiście jak na polskie warunki) za każdy mecz, za każdy punkt. Dodatkowo wpływy z biletów. Dodatkowo Lech zarobił na transferach, m. in. Lewandowskiego (5 mln euro), Murawskiego, Peszki. Ja się pytam - gdzie są te pieniądze? Rozpłynęły się. Ta sprawa mnie bardzo nurtuje, a jest związana z grą w pucharach, a więc po części z Wisła. Lech teraz stawia na młodzież, bo mówią (nieoficjalnie), że sytuacja finansowa nie jest za ciekawa. Gdzie są te pieniądze? O co tu chodzi?
Zależy kto jest właściciele klubu i co właściciel chce osiągnąć. Rutkowski z Amiki stwierdził, że już swoje zarobił, wyszedł na plus, teraz chce jak najmniej dokładać do interesu i czeka na kolejną kasę za Rudnevsa czy Stilica. Potem znowu może ktos mu się trafi, ale wydaje mi się, że Amika jest teraz samowystarczalna, tzn sama zarabia na siebie. Jeśli zarobi za dużo to kase znów chapnie Rutkowski.

Czy podobnie myśli Boguś? Okaże się po awansie do LM.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 07.08.2011, 21:15
Tak sobie prosto kalkulując, to to mi się jakoś... nie kalkuluje. Rozumiem, że za przeloty do Turynu itp, za zakwaterowanie itp, stewardów, musieli ekstra płacić, potrafię sobie wyobrazić, że to był ich pierwszy sezon na nowym stadionie i opłaty z nim związane nie są małe. Ale aż tak? Czy wszyscy dostali podwyżkę? Bakero to wariant chyba raczej oszczędnościowy. Z tego co wiem, podwyżkę dostał tylko Arboleda. Tak na szybko, to to by było na tyle tych ekstra wydatków, więc dla mnie to się nie bilansuje. To jest jakieś nieproporcjonalne. Ekstra kasy z pucharów i tranferów pewnie zostało. Tylko gdzie ona jest? Czy dalej jest w klubie jako "zabezpieczenie" na przyszłość i dlatego przyjęli teraz wariant oszczędnościowy, czy odwrotnie - przyjęli wariant oszczędnościowy, bo kasa w magiczny sposób wyparowała?

I takie pytanie, które mnie ciągle nurtuje. Czy Rutkowski, bądź ktokolwiek inny (ale w tym konkretnym przypadku - Rutkowski) będąc właścicielem klubu, może sobie tą kase po prostu wziąć dla siebie, schować do własnej kieszeni?

EDIT: Myślę, że panu Cupiałowi nawet ekstra kasa z LM nie zbilansuje całej inwestycji w Wisłę. Prezes już w to wszedł po pas i chyba tylko trzy LM pod rząd zbilansują mu wydatki poniesione na rzecz Wisły.
Ostatnio edytowane przez nicolas : 07.08.2011 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Stary 07.08.2011, 21:21
Nowy stadion nawet spowodować większe straty niż za czasów grania na przestarzałym klocku. Zalezy od klubu, czołówki w Polsce to nie dotyczy w tak dużym stopniu ale sa to bardzo duże kwoty. Legia fajnie wybrnęła z sytuacji. Nie dość że nie płacą jakoś dużo to jeszcze za ..nazwę za operatora stadionu bierzę kase Legia a nie miasto jak to jest w przypadku Krakowa , Warszawy itd.
Ostatnio edytowane przez CH. : 07.08.2011 o godz. 21:34.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.08.2011, 21:24
Ale jest to związane z (celową) nieudolnością urzędników.Tak jak pisałem wczeniej, zobaczymy czy tą sprawą przypadkiem nie zainteresuje się CBA

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2011, 21:24
CH. napisał(a):Wyświetl post
Nowy stadion nawet spowodować większe straty niż za czasów grania na przestarzałym klocku. Zalezy od klubu, czołówki w Polsce to nie dotyczy w tak dużym stopniu ale sa to bardzo duże kwoty. Legia fajnie wybrnęła z sytuacji. Nie dość że nie płacą jakoś dużo to jeszcze za ..nazwę za operatora stadionu bierzę kase Legia a nie miasto jak to jest w przypadku Krakowa , Warszawy itd.
CH. wiesz ile płacą za sezon że mówisz że nie wiele
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.08.2011, 21:31
Baracuda napisał(a):Wyświetl post
CH. wiesz ile płacą za sezon że mówisz że nie wiele
3 miliony złotych
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Stary 07.08.2011, 21:34
No i pozostaje się zaśmiać.
Cracovia za swój kurnik płaci 6 mln zł + 1 mln do budzetu miasta. Czyli ponad dwukrotnie mniej za prawie 33 tysięcznika + kasa z operatora do nazwy (kolejne kilkanście mln zł) idzie na Legii.
Aż się boje ile krzykną za stadion Wisły.. pozostaje Warszawiakom pozazdrościć z bólem serca. Stadion rzeczywiscie będzie przynosił zyski i to spore.. Ciach bo nie temat o stadionach.
Ostatnio edytowane przez CH. : 07.08.2011 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 07.08.2011, 21:35
Niestety Panowie , taka jest prawda o polskich klubach i ich właścicielach .
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.08.2011, 21:43
JEŚLI awansujemy MAMY SZANSĘ odskoczyć na lata świetlne
Jak już uciekniecie to piszcie jakieś kartki, bo nudno będzie bez Was w tym naszym grajdołku

Ale jest to związane z (celową) nieudolnością urzędników.Tak jak pisałem wczeniej, zobaczymy czy tą sprawą przypadkiem nie zainteresuje się CBA
Nawet jeśli to z punktu widzenia Legii jest to obojętne. Urzędnicy w najbardziej szalonej wersji pójdą siedzieć itp. Nie przejmowałbym się
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Stary 07.08.2011, 21:45
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
3 miliony złotych
No właśnie tu pojawia się problem. Z informacji TVP, która zostały poźniej potwierdzone przez inne źródła ta kwota jest inna i wynosi 4 mln czynsz plus 8 mln utrzymanie.

http://www.tvp.pl/warszawa/aktualnos...-legii/4928090

Dlatego wstrzymałbym się z takimi głosami oburzenia, że u nas miasto będzie brało kasę z nazwy stadionu. Poza tym Legia sprzedała nazwę tylko marketingowo. We wszystkich miejskich informatorach czy też oznaczeniach będzię funkcjonowała nazwa Stadion WP ....

POzdrawiam
Ostatnio edytowane przez Baracuda : 07.08.2011 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.08.2011, 22:04
I takie pytanie, które mnie ciągle nurtuje. Czy Rutkowski, bądź ktokolwiek inny (ale w tym konkretnym przypadku - Rutkowski) będąc właścicielem klubu, może sobie tą kase po prostu wziąć dla siebie, schować do własnej kieszeni?
o tym pisaliśmy już dużo wcześniej w wątku o polityce sportowej: wszysto zalezy od typu własnosci. Cupiał (a raczej Telefonika SA) Wiśle pieniądze z jednej strony pożyczył: te może odebrać zgodnie z umową pożyczki. Z drufiej strony Telefonika corocznie płaci za reklamę. Tych pieniędzy nie moze odzyskać.
Spółka KKS Lech Poznań SA nalezy do Invesco SA ktorej wlascielem w 100% jest Rutkowski ( a więc sytuacja jest podobna jak u nas).
To nie Rutkowki jest więc właścielem Lecha, ale osoba prawna - Invesco. Rutkowski nie moze więc sobie ze społki KKS Lech niczego wyciągnąć bez tytułu prawnego (jakieś honorarium czy wynagrodzenie, badż faktura za jakąs usługę). Oczywiście z tego tytułu musi zaplacić odpowiedni podatek
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 07.08.2011, 22:07
Jak to o co chodzi? Przecież już 10 raz murawę wymieniają To musi kosztować
Odpowiedz cytując
bonzaj
Member

Od: 06.2011

Stary 07.08.2011, 22:07
To ja tylko w temacie czy LM czy LE... I co jest bardziej 'opłacalne'

Usłyszeć hymn LM na R22. BEZCENNE.

Ludzie, wyobraźcie sobie : wtorek, środa 20.45... na afiszu Wisła - MU , oglądalność na całym świecie miliony kibiców. To jest prawdziwa piłka a nie marzenie z platformy N.

Przed nami APOEL i ten mecz jest najważniejszy ale jak ktoś pisze że LE go zadowala to wydaje mi się że podświadomie się broni przed ewentualnym rozczarowaniem. Szansa jest jak przed każdym meczem. Trzeba walczyć i dać z siebie wszstko a jak będzie to się okaże bo to jest sport.
Powód: Literówki
Ostatnio edytowane przez bonzaj : 07.08.2011 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 07.08.2011, 22:10
bonzaj napisał(a):Wyświetl post
Usłyszeć hymn LM na R22. BEZCENNE.
Na R22 hymnu LM możesz nie usłyszeć długie lata, z tego powodu, że nawet jeśli teraz awansujemy (oby!) to prawdopodobnie nie będziemy grać u siebie. Stadion musi być skończony. A wiadomo, że nasz szanowny prezydent Jacek M. jest kibicem pasiastych, więc Wiśle ułatwiał nie będzie...
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 07.08.2011, 22:15
bonzaj napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, wyobraźcie sobie : wtorek, środa 20.45... na afiszu Wisła - MU , oglądalność na całym świecie miliony kibiców.
.
Człowieku .... ąz chce to zobaczyć! Mam nadzieję, że to ten sezon!
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Stary 07.08.2011, 22:18
delukas96 napisał(a):Wyświetl post
Na R22 hymnu LM możesz nie usłyszeć długie lata, z tego powodu, że nawet jeśli teraz awansujemy (oby!) to prawdopodobnie nie będziemy grać u siebie. Stadion musi być skończony. A wiadomo, że nasz szanowny prezydent Jacek M. jest kibicem pasiastych, więc Wiśle ułatwiał nie będzie...
Czy IV runda nie odbywa się przypadkiem przy hymnie LM i flagą na środku
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 07.08.2011, 22:18
delukas96 napisał(a):Wyświetl post
I tu bladzisz kolego hymn LM uslyszy na Reymonta juz w srode za tydzien
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Stary 07.08.2011, 22:20
sportnh napisał(a):Wyświetl post
I tu bladzisz kolego hymn LM uslyszy na Reymonta juz w srode za tydzien
No wiem, ale chodziło mi, że w fazie grupowej Sorki, nie doprecyzowałem.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 07.08.2011, 22:23
delukas96, zapomniałem o murawie :o ;p

ale jednaokwoż za murawę płaci miasto know how, tak mi się wydaje, że tak jest : )
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów