wściekłe pięści węża napisał(a):

|
Kto 2-3 lata temu w Wiśle mógł przypuszczać, że prężny developer budowlany z dnia na dzień stanie się niewypłacalny?
|
Nie stało się to z dnia na dzień. Dowiedz się co to za firma i w jaki sposób wygrywała przetargi.
wściekłe pięści węża napisał(a):

|
Za to, że niezależnie od okoliczności (czy to trening noworoczny, czy listopadowe (!) zapewnienia bez pokrycia, że hala powstanie) jesteś lizidupą majchra i widzisz problem we wszystkim, tylko nie w tym, że czerwony jacek jest populistą i kłamcą. A za to, że jest prezydentem winię tak samo ciebie jak i innych jego wyborców, natomiast kibiców Wisły, którzy oddali na niego głos pozbawiałbym najchętniej prawa wstępu na stadion.
|
Gdybyś śledził temat wyborczy to byś nie pajacował

Prawa wejścia na stadion powinni pozbawić tych, którzy nie nadają się do życia w stadzie, a takich wśród nas wielu
serek.c2 napisał(a):

|
Matejas - po prostu nie wypowiadaj się na tematy ocierające się chociaż o Jacka M. (mam nadzieję, że niedługo tylko w taki sposób będzie o nim pisane w mediach) - bronisz go zawsze, niezależnie od sytuacji. Pan prezydent albo jest z Twojej rodziny albo coś mu zawdzęczasz (bo ja wiem? może pracę?). Zbiera mnie na wymioty jak mam czytać Twój kolejny post wybielający jaśnie pana prezydenta.
|
Czytasz czy strzelasz i wtórujesz po koledze z góry? Ja wiem że są różne szkoły interpretacji. Inaczej interpretować uczą w podstawówce, inaczej w zawodówce, a jeszcze inaczej na studiach wyższych... ale na miłość boską to są ciągle polskie litery!
ps. ostatnio byłem pracownikiem Jacka... dziś już jestem z rodziny albo coś mu zawdzięczam

ps2. boje się jutra! zostanę Jackiem Majchrowskim
ps3. w tej dyskusji nie bronie Jacka w żadnym poście, a jedynie chce pokazać że za cały budowalny burdel jaki panuje na obiektach Wisły odpowiedzialne są obie strony a nie tylko miasto.
Jeśli zaś chodzi o formę i wygląd stadionu, już podczas pierwszych wizualizacji i prezentacji makiet widać było że ten stadion to jedna wielka kicha! Nie wiem czym zachwycali się kibice? Chyba tylko tym że wreszcie znikną komunistyczne kolumnowe bramy, wieże oraz wszechobecny bajzel jaki panował na tym obiekcie. Wtedy wszyscy przeżywali chwile ekstazy patrząc jaki to piękny obiekt powstanie. Z góry widać było, że elewacja jest konstrukcją betonową. A pokażcie mi beton na którym nie robią się zacieki? Pokażcie mi beton który nie nasiąka wodą? Owszem są i na naszym stadionie elementy które wyglądają niczym gładź... jednak u nas nie ma ani takiej technologii ani fizycznych możliwości aby zaszalować idealnie gładkie słupy, a niektórych rzeczy z prefabrykatów złożyć się nie da. Dlaczego inni potrafią a my nie? Może z tych samych przyczyn, z których Niemcy potrafią zrobić mieszankę asfaltową na naszą strefę klimatyczną która przetrwa latami, a my ciągle udoskonalamy komunistyczną masę D-70 i efekty tego chyba każdy zna. Fakt faktem przy niektórych szalunkach można by się pokusić o dokładniejsze wykonanie, bo odciski na konstrukcji rażą! Wszyscy mają pretensje o przewartościowanie inwestycji... taki u nas klimat, że czego by się nie budowało będzie kosztować 30% więcej. Podajecie przykład Niemiec, Hiszpanii, Holandii i ch__j wie jeszcze czego, że tam buduje się taniej. To jedźcie tam i na ich stadionach oglądajcie mecze! U nas wszystko jest drogo budowane bo nas na to stać! Nawet Chińczycy się wyje__ali na polskim rynku budowlanym! U nas nawet w niemieckim asfalcie dziury wylatują czego najlepszym przykładem jest ulica Kamińskiego. Jesteśmy specyficznym krajem, w którym się tanio nie da i to nie jest kwestia tego, iż stadion po wybudowaniu dwóch trybun został przeprojektowany! I chwała za to ś.p. Obtułowiczowi bo wschodnia i zachodnia może i są ścianami betonowo szklanymi ale jakoś to wygląda i jest do zniesienia, a północna i południowa to obraz nędzy i rozpaczy... ale czego można było się spodziewać po tych trybunach, skoro w fazie projektowej zapomniano o tym, że mamy już XXI wiek i instalacje wentylacyjne są na porządku dziennym. Niestety z tym już nic się nie da zrobić... chyba że pokryć siatką ogrodzeniową i puścić winorośl! Fajnie, że kilka lat temu czytając Wasze wypociny wszystko Wam pasowało, a nagle okazuje się że to nie wygląda tak jak sobie niektórzy wyobrażali! A właśnie że takiego wała bo stadion wygląda dokładnie tak jak niektórzy zakładali jeszcze przed jego ukończeniem!