FraMat napisał(a):

|
Jak dla mnie szkoda miejsca na forum na tego typu jałowe dyskusje. Wyraziłem opinie, że Lenczyka (choc solidny fachowiec) niektore sytuacje czasami przerastają, jak dobór taktyki na poczatku meczu z Dundee. Podałem tez jako przykład nasz mecz z Bełchatowem, gdy porażka BOTu wyeliminowała go praktycznie z walki o Mistrza. Mógłbym zacząć szukac na necie wiadomości z innych meczów gdy Lenczyk wybrał zła taktykę, a Ty znalazłbys inne, które dowodziłyby, ze dobierał dobra taktykę. To wszystko, chcesz tego, czy nie- jest kwestią naszej subiektywnej oceny, Dla mnie Lenczyk (choć solidny fachowiec) czasami potrafi "przedobrzyć" w taktyce zwłaszcza w super ważnych meczach.
|
Tak, to są subiektywne oceny. Różnica jest taka, że moja ocena jest oparta na faktach, które wyraźnie przywołałem, a Twoja ocena jest po prostu nieuzasadniona.
Trzy razy pytałem "w jaki sposób ta taktyka była wydumana i jak różniła się od ich standardowej?", a Ty nie potrafisz odpowiedzieć. Nie możesz wskazać, co dokładnie było złego w tamtej taktyce (użytej w meczu GKS - Wisła), ale to nie przeszkadza Ci twierdzić, że w najważniejszych meczach Lenczyk nie potrafi "dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie". Wiesz, że taktyka była zła, ale nie potrafisz wskazać żadnych błędów. Kabaret.
Moja opinia, że Lenczyk z trudnymi meczami radził sobie nieźle, jest oparta na faktach, które przywołałem - meczach pucharowych i spotkaniach z największymi ligowymi klubami. Uważam, że ta statystyka ewidentnie pokazuje, że w trudnych meczach Lenczyk radził sobie bardzo przyzwoicie, a jego zespoły często odbierały punkty silniejszym drużynom.
Przypominam, że nie rozmawiamy o jakichś tam spotkaniach, do których Lenczyk wybierał złą taktykę, tylko o szczególnych przypadkach - o ważnych meczach, w których stosował "wydumaną taktykę".
Gdy wymieniłem mecze, które moim zdaniem były ważne, trudne (Wisła, Legia, Lech i puchary) i udowodniłem, ze Lenczyk radził sobie w nich całkiem nieźle, Ty stwierdziłeś, że inne spotkania mogły być ważne w zależności od układu tabeli. Poprosiłem byś wymienił te inne ważne mecze. Oczywiście nie potrafisz tego zrobić, ale nie przeszkadza Ci to twierdzić, że Lenczyk wielokrotnie "dawał ciała" w ważnych spotkaniach.
W kółko wymieniasz tylko dwa mecze: z Wisłą i z Dundee.
FraMat napisał(a):

Taktyka ofensywna nie zawsze świadczy o braku lęku, ale w tym wypadku wynikała ze złej oceny. Była źle dobrana pod kątem najważniejszego celu jakim było mistrzostwo.
Tyle w tym temacie.
|
Ponawiam pytanie po raz czwarty: czemu taktyka na mecz GKS - Wisła była zła? Bo była ofensywna? Czemu uważasz ją za (zbyt) ofensywną? Bo tak nazwał ją jakiś anonimowy koleś, w cytowanych przez Ciebie komentarzach z Interii?
FraMat napisał(a):

|
Jeszcze tylko opinia Tomaszewskiego z ktora nikt nie musi się zgadzać:
|
Wypowiedz nie na temat. Rozmawiamy o ważnych meczach drużyn Lenczyka rozegranych po spotkaniu GKS-Wisła.
FraMat napisał(a):

|
Pozostańmy przy swoich odczuciach co do Lenczyka i nie zaśmiecajmy juz forum
|
Jeśli nie zamierzasz odpowiedzieć na moje pytania, tylko wciąż się wykręcać, to rzeczywiście dyskusję można uznać za zakończoną.