Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2011, 01:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie szkoda miejsca na forum na tego typu jałowe dyskusje. Wyraziłem opinie, że Lenczyka (choc solidny fachowiec) niektore sytuacje czasami przerastają, jak dobór taktyki na poczatku meczu z Dundee. Podałem tez jako przykład nasz mecz z Bełchatowem, gdy porażka BOTu wyeliminowała go praktycznie z walki o Mistrza. Mógłbym zacząć szukac na necie wiadomości z innych meczów gdy Lenczyk wybrał zła taktykę, a Ty znalazłbys inne, które dowodziłyby, ze dobierał dobra taktykę. To wszystko, chcesz tego, czy nie- jest kwestią naszej subiektywnej oceny, Dla mnie Lenczyk (choć solidny fachowiec) czasami potrafi "przedobrzyć" w taktyce zwłaszcza w super ważnych meczach.
Tak, to są subiektywne oceny. Różnica jest taka, że moja ocena jest oparta na faktach, które wyraźnie przywołałem, a Twoja ocena jest po prostu nieuzasadniona.
Trzy razy pytałem "w jaki sposób ta taktyka była wydumana i jak różniła się od ich standardowej?", a Ty nie potrafisz odpowiedzieć. Nie możesz wskazać, co dokładnie było złego w tamtej taktyce (użytej w meczu GKS - Wisła), ale to nie przeszkadza Ci twierdzić, że w najważniejszych meczach Lenczyk nie potrafi "dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie". Wiesz, że taktyka była zła, ale nie potrafisz wskazać żadnych błędów. Kabaret.

Moja opinia, że Lenczyk z trudnymi meczami radził sobie nieźle, jest oparta na faktach, które przywołałem - meczach pucharowych i spotkaniach z największymi ligowymi klubami. Uważam, że ta statystyka ewidentnie pokazuje, że w trudnych meczach Lenczyk radził sobie bardzo przyzwoicie, a jego zespoły często odbierały punkty silniejszym drużynom.

Przypominam, że nie rozmawiamy o jakichś tam spotkaniach, do których Lenczyk wybierał złą taktykę, tylko o szczególnych przypadkach - o ważnych meczach, w których stosował "wydumaną taktykę".
Gdy wymieniłem mecze, które moim zdaniem były ważne, trudne (Wisła, Legia, Lech i puchary) i udowodniłem, ze Lenczyk radził sobie w nich całkiem nieźle, Ty stwierdziłeś, że inne spotkania mogły być ważne w zależności od układu tabeli. Poprosiłem byś wymienił te inne ważne mecze. Oczywiście nie potrafisz tego zrobić, ale nie przeszkadza Ci to twierdzić, że Lenczyk wielokrotnie "dawał ciała" w ważnych spotkaniach.
W kółko wymieniasz tylko dwa mecze: z Wisłą i z Dundee.
Taktyka ofensywna nie zawsze świadczy o braku lęku, ale w tym wypadku wynikała ze złej oceny. Była źle dobrana pod kątem najważniejszego celu jakim było mistrzostwo.
Tyle w tym temacie.
Ponawiam pytanie po raz czwarty: czemu taktyka na mecz GKS - Wisła była zła? Bo była ofensywna? Czemu uważasz ją za (zbyt) ofensywną? Bo tak nazwał ją jakiś anonimowy koleś, w cytowanych przez Ciebie komentarzach z Interii?
Jeszcze tylko opinia Tomaszewskiego z ktora nikt nie musi się zgadzać:
Wypowiedz nie na temat. Rozmawiamy o ważnych meczach drużyn Lenczyka rozegranych po spotkaniu GKS-Wisła.
Pozostańmy przy swoich odczuciach co do Lenczyka i nie zaśmiecajmy juz forum
Jeśli nie zamierzasz odpowiedzieć na moje pytania, tylko wciąż się wykręcać, to rzeczywiście dyskusję można uznać za zakończoną.
Ostatnio edytowane przez jova : 25.07.2011 o godz. 02:03.
Odpowiedz cytując