Piotson napisał(a):

Szok!
Dla Ciebie Bartczak nie grający od roku jest fajnym transferem, Pietrasiak grzejący ławę w JW, Cetnarski miejący jedną rundę życia, na której ciągle jedzie.
Ich grę na oczy widziałeś? Dla Ciebie każdy transfer zagraniczny do Wisły to zły transfer, niżej w tym temacie skąd są te słowa napisałeś:
Ty po prostu zawsze lubisz marudzić, kupują zagranicznych marudzisz że nie Polaków, napisałem ciekawe nazwisko, piłkarza powoływanego do każdego rocznika reprezentacji, także tej seniorskiej, więc coś w nim musi być.
Porównajmy tych co przyszli a co mogli na ich pozycje przyjść Polacy:
Jovanović-Pietrasiak
Lamey-Bartczak
Iliev-Plizga
Nunez-Cetnarski
W każdej tej parze Polak jest gorszy
A skoro chwalisz tych gorszych to pochwal chociaż raz tych lepszych
|
Fajnie ze się rozpisałeś - odemnie krótko
Pisałem o tych transferach że są ok - jak na te kluby - tj Śląsk Jagę czy Zagłębie.
Wisła jako MP i po prostu klub o większych możliwościach ma jednak nieco większe wymagania.
Nigdzie nie pisałem że chciałbym żeby akurat tych piłkarzy do Wisły sprowadzono i nie porównywałem ich z naszymi de facto transferami. To był po prostu przykład na to że da się w polskiej lidze kupić dobrych polskich piłkarzy nie przepłacając.
Skoro Śląsk czy Jagielonia którzy są 2 razy biedniejsi są w stanie to i my jesteśmy.
Trzeba tylko mieć chęci żeby postawić na odpowiednich zdolnych Polaków, zamiast na emerytów z zachodu. A pomijając kwestie narodowościowe to tegoroczne transfery wyglądają solidnie - poza wymianą Cikosza na Lameya oceniam je pozytywnie. Myślę że jest jeszcze miejsce w Wiśle na kilku dobrych piłkarzy z Polskiej Ligi.
Po cichu mam nadzieję że sytuacją Sobiecha się jednak interesujemy, choć nie wierzył bym w zapewnienia JW co do oddania go za mln € do polskiego klubu - do Zagłębia może tak, ale bezpośredniej konkurencji wzmacniał raczej nie będzie...