willow napisał(a):

Maaskant powiedział, że widzi Nuneza w roli lewego pomocnika i że ten gra nieco defensywniej, niż Nourdin. Czytaliśmy ten sam wywiad? Bo ja tam nic nie widziałem, że Nunez ma grać defensywnego pomocnika. Bardziej wychodzi na to, że będzie rywalizował z Kirmem na lewej pomocy:
|
Nie ,źle zrozumiałeś . On powiedział ,że przewiduje dla tego piłkarza miejsce w środku pomocy bardziej z lewej strony a nie na lewym skrzydle więc pewnie nasza pomoc z Nuneza będzie wyglądała tak :
--------Melikson------------
Nunez----------Sobolewski
z tym że Sobol ( Wilk ) będzie typowym defensywnym pomocnikiem a Nunez takim bardziej środkowym i podobnie jak Siva czy Tomek będzie wychodził wyżej i również odpowiadał za ofensywę .
Podobnie ma się sprawa z Marko - powiedział że widzi go z lewej strony środka obrony więc nie chodzi mu o lewą obronę wg Twojego toku rozumowania .
Wracając jeszcze do środka obrony to ciekawy duet się szykuje na prawej stronie

Jaliens - Chavez i raczej to ten pierwszy jest faworytem choć dużo będzie zależało od tego z jakim zespołem będziemy grali i jaką taktykę będziemy mieli obraną na to spotkanie .
westersyl napisał(a):

Moje zdanie jest takie że będziemy grać w pucharach na 2 defensywnych. Może nie ze Skonto ale pozostałe mecze będziemy tak rozgrywać. Zakładając że nie damy rady ściągnąć Sivakova to jeszcze jeden zawodnik z odbiorem piłki jest wskazany. Bo na tej pozycji jest tylko Wilki Sobol. Bawienie się w pokazywanie wyższości piłkarskiej może się źle skończyć bo ja też jestem zdania że najlepiej wyglądaliśmy wtedy kiedy graliśmy z kontry.
Według Maaskanta Nunes to zawodnik który potrafi powalczyć o piłkę także on może sprawdzić się w tej roli.
|
No właśnie na miejsce Sivakova pozyskaliśmy Nuneza - tak wynika z wywiadu z trenerem no chyba że Jirsak zostanie przesunięty do przodu jako rywal dla Meleksa i wtedy możliwe że ściągniemy jeszcze jednego zawodnika na tą pozycję ale nie wydaje mi się żeby tak było.