Dzimi napisał(a):

Czyli będzie tak samo jak z Riosem - za rok go nie wykupią bo trzeba będzie zapłacić jakieś 800 tysięcy Euro, a to niestety dla Wisły... za dużo
|
Przykład Chaveza pokazuje że jeśli na jakimś piłkarzu naprawdę nam zależy to zrobimy wszystko by go zatrzymać a jeśli mamy prawo pierwokupu to w przypadku sprawdzenia się piłkarza w zespole jestem spokojny o jego wykupienie . W ostatnich latach kontraktowanie piłkarzy na 5 lat bokiem nam wychodziło - mam tu na myśli Dawida , Łobo , teraz Gułę , skazywaliśmy się na płacenie dużych pieniędzy przez bardzo długi czas bez względu czy dany zawodnik coś gra czy nie . Teraz nauczyliśmy się na błędach i postępujemy wg mnie słusznie . Melikson , Genkov - pewniacy z którymi podpisaliśmy dłuższe umowy , Chavez - sprawdził się i podpisał kontrakt na 5 lat a jak nie jesteśmy pewni czy dany zawodnik zaaklimatyzuje się w drużynie, czy będzie pasował do tej drużyny to wtedy podpisujemy krótszy kontrakt z opcją przedłużenia bądź wypożyczamy z prawem pierwokupu i tak wg mnie należy działać.