Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2011, 13:18
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Łatwej metody nie ma. Przekonał się o tym Cupiał, przekonuje się Wojciechowski.
JW nadal wydaje się ze kasa załatwi sprawę natomiast już wie ze ma jej za mało aby na już zrobić różnicę i osiągnąć MP.

Wojciechowski złapał się na tym ze kupił zawodnika, sprzedał go z zyskiem a sportowo jest w miejscu. I to mu nie pasuje. Kasę miał przecież zanim wszedł w sport.

Myśmy ta droga już szli. Teraz idziemy inną - nastawioną agresywniej na puchary. Ściągani są zawodnicy doświadczeni - nie młodzi. Perełki mają kontrakty na 5 lat, vide Melikson.

IMHO nie ten sezon tylko następny będzie dla nas kluczowy jeśli chodzi o awans do LM. Skład moim zdaniem budujemy z myślą o dwóch sezonach i stąd ustawiamy stricte pod ustawienie 4-3-3. Z tego co pamiętam to RM ma kontakt na 2.5 roku u nas i myślę ze tyle przeznaczył sobie na zbudowanie u nas drużyny. Stąd tez spora ilość wypożyczeń - nie możemy sobie pozwolić na zakup dobrego piłkarza więc jest solidna zapchajdziura na rok by w przyszłym sezonie kogoś sensownego kupić.
Rozumujesz niby logicznie, ale weź pod uwagę, że na rocznych wypożyczeniach klubu nie zbudujesz.
Jeśli drużyna ma chodzić jak w zegarku, powinna się zgrywać co najmniej jeden sezon, a znam opinie mądrzejszych ode mnie, że nawet dwa.
Tymczasem tych "perełek", jak to nazwałeś, z kontraktami na 5 lat, mamy raptem dwie: Maor i Osman, z tym, że Osman to taka perełka w fazie otwierania skorupki - nie wiadomo, co z niej za chwilę wyskoczy.

Nie to, żebym narzekał - i tak się cieszę, że są transfery, jest 13-ty tytuł, będą pucharowe emocje.
Zastanawiam się jedno, do czego tak na prawdę dąży Cupiał. Wiele bym dał, żeby posiedzieć chwilę w Jego głowie
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując