Wyświetl pojedynczy post
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2011, 19:33
Ja nie wiem, o co ta cała kłótnia kto jest lepszy. Wiadomo przecież, że wybór pomiędzy PiSem, PO, PSLem a komuchami z SLD to żaden wybór. To tak jakby wybierać pomiędzy dżumą, cholerą a syfilisem. Osobiście za najmniejsze zło uważam Jarka, chociaż nigdy go nie lubiłem to uważam, że rządy PiSu to jedyna akceptowalna dzisiaj możliwość. I piszę to niestety, co przyznaje ze wstydem jako były i naiwny wyborca Donalda.

Jedyną nadzieję widzę w partiach spoza parlamentu, chociaż one i tak nie mają i nigdy nie będą miały większych szans. Nikt ich do władzy nie dopuści. Nie oszukujmy się jakąś ideą demokracji. Dziś u władzy może być tylko ten kto ma kasę i media za sobą. Sama zresztą demokracja polega na mechanizmie, w którym banda idiotów i nierzadko ignorantów wybiera inną bandę populistów i złodziei.

Zamiast dyskutować nad Jarkiem i Donaldem uzgodnilibyśmy lepiej jakąś alternatywę. Możnaby zrobić kibicowsko-społeczną akcję i zdecydować kogo poprzeć. Całym środowiskiem. Wybrać jakąś opcję spoza bandy czworga, ogłosić wszem i wobec, rozreklamować akcje na wszystkich forach, portalach i facebookach w stylu "masz ich wszystkich dość, wyraź sprzeciw, zagłosuj na x" i głosować solidarnie tak żeby nasze głosy nie zaginęły. Chociaż te parę procent uzbierać w społecznym akcie sprzeciwu. Ech... Warto sobie chociaż pomarzyć...
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 18.06.2011 o godz. 19:35.
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski