Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2011, 22:36
domenica90 napisał(a):Wyświetl post
Boże drogi, niby sami faceci tutaj, a beczą jak dzieciaki... Czy wy naprawde nie możecie poczekać do tego 10 czerwca?

Czy wam naprawdę wydawało się, że do Wisły przyjdzie Ruud van Nistelrooy? Optymiści, zazdroszczę.

Z tym Chavezem też mnie rozśmieszacie. Może to i najlepszy obrońca naszej ligi, zgoda. POLSKIEJ LIGI. Ci mali skrzydłowi z Karabachu kręciliby nim młynki aż miło.

Ale ok, zgranie, ważna sprawa. No to teraz przykład: powiedzmy, że 15. czerwca Wisła kontraktuje dobrego środkowego obrońcę, wg trenera lepszego od Osmana. Według waszej logiki, w podstawowym składzie powinien jednak grać Chavez, bo jest zgrany z resztą?
Który z was nie chciałby, żeby zamiast Cikosa, Paljicia i jednego ŚO nie grali lepsi obrońcy?
Po co kupować tych obrońców, skoro oni i tak waszym zdaniem nie mogą grać? Niech mi to ktoś wytłumaczy łopatologicznie.

Beczeli w zimie, beczą teraz... Dorośli ludzie. Jeszcze się na urlopy dobrze piłkarze nie zdążyli porozjeżdać, a ci już by chcieli kompletną kadrę. Bo nie można poczekać 1,5 tygodnia, za długo! ...
Ze wszystkim się zgadzam, chcę tylko jeszcze obalić mit zgranej obrony. Nasza defensywa nie ma nawet za sobą jednego sezonu rozegranego w tym samym zestawieniu, w dodatku mamy olbrzymie braki w defensywie i pozyskanie zawodników do pierwszego składu wydaje się nieodzowne. Chavez z trójką nowych obrońców wcale nie będzie bardziej zgrany niż ktokolwiek inny, więc równie dobrze i na jego miejscu można postawić nowego zawodnika. Chyba nikt mający jakiekolwiek pojęcie o futbolu nie sądzi, że z tym co mamy w tyłach możemy skutecznie wojować w Europie.
Odpowiedz cytując