Wyświetl pojedynczy post
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2011, 20:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale ja wolę jak mentalnie ustawia szatnię Maaskant a nie kopacze typu "od Petrescu nauczylem sie tylko angielskiego". Bez urażania Marcina.

Poza tym nie wierzę, ze Stan, który w ciągu ostatnich trzech miesięcy okrążył Ziemię kilkakrotnie, by w czerwcu zatrudnić lepszych, bądź co najmniej równie dobrych zawodników znalazł tylko Baszcza czy Wasyla. Oznaczałoby to wyrzucanie w błoto kasy na skauting
Mógłbym się silić na bardziej lub mniej finezyjne złośliwości pod Twoim adresem - tak jak Ty pod adresem Baszcza, ale sensu w tym nie widzę żadnego. Twój kult Dana zaczyna być już bałwochwalczy. Przekonani do wielkości Dana są jego fanami po grobową deskę mnie (być może nie tylko) wieczne wychwalanie Rumuna irytuje i na nic zdadzą się wzajemne uszczypliwości. Tyle, tytułem przydługawego i osobistego wstępu.

Nie jestem zwolennikiem powrotów piłkarzy. Oczywiście od każdej zasady mogą zdarzyć się wyjątki. Niemniej takim nie wydaje mi się, w naszej sytuacji, ani Baszczu, ani tym bardziej Kosa. Obu piłkarzy nad wyraz lubię i cenię. Być moze na krótką metę obaj nawet pomogliby Wiśle. I właśnie wbrew temu co twierdzi FraMat pomogliby w szatni a nie na boisku.
Marzy mi się bowiem Wisła zjednoczona wspólnym celem. Piłkarze identyfikujący się, jeśli nie z klubem to przynajmniej ze sobą jako grupą. Niestety tego nie ma. A akurat dwaj wymienieni mają cechy, których w większości brakuje pozostałym.
Pod względem sportowym sprowadzanie zawodników w wieku lat 34 to początek porażki na którą już nie możemy sobie pozwolić. Nie możemy żyć pamięcią Schalke, Parmy czy nawet Lazio bo bardziej powinny do nas przemówić Valarenga albo Dynamo. To nie są piłkarze rozwojowi ani gotowi do walki takiej jaką muszą włożyć polskie zespoły w starciu z zagranicznymi czyli na 1906 %. Zasłużeni piłkarze, fajne chłopaki, cool ziomy czy jak tam ich nazwiemy ale nie zawodnicy na miarę budowy drużyny. Sprowadzanie piłkarzy z taką metryką to w długiej perspektywie porażka.
Oczywiście zmienię zdanie jeżeli miałoby się okazać, że dojdzie do kilku ciekawych transferów typu Melikson albo chociażby Wilk a starzy będą jedynie uzupełnieniem.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując