simone napisał(a):

No to nie jestem sam, też odniosłem podobne wrażenie co Fuks, jak na Fakty to wyjątkowo lajtowny ten materiał był. Mało tego, oprócz tego co przytoczyłeś było jeszcze o proteście na Legii, że tam też były takie transparenty a policja nie zareagowała podobnie. Potem jeszcze jakaś kobitka z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka broniła tych haseł z transparentów, ze są dopuszczalne w szerokim pojęciu dyskusji publicznej. Także ja bym się tak nie zapędzał, bo ja w tym konkretnym materiale "tych wielkich i jawnych manipulacji" dopatrzyć się nie mogę. I żeby nie było- kłamstwa i propaganda w mediach były, są i będą, doskonale o tym wiem (bo pewnie pojawią się tacy co będą prawić mi zarzuty, że łykam wszystko co w tv mówią), ale proponowałbym trzeźwo i z odrobiną dystansu patrzeć na świat, bo niebawem prognoza pogody też może się okazać propagandą w rękach dyktatury...
Aha, i na pewno zrobił to bezinteresownie, tak jak Jaruś i cały ten jego PiS. Nagle tacy wielcy obrońcy uciemiężonych... Za krótką pamięć macie co poniektórzy. W sumie to ciekawie będzie jak w przyszłym roku buldożery się zajmią SN w stolicy,ale przynajmniej Zdzichu będzie miał czyste sumienie...
Tyle odemnie, a teraz możecie mi ciupać do woli, amen
|
Slowo klucz "jak na Fakty". Albo cos jest obiektywne w calosci albo "obiektywne jak na Fakty". Jesli wybeirasz to drugie to sie nei dogadamy.
O "Jarusiu i calym tym jego PISie" przemilcze bo widze ze juz wiesz lepiej wszystko i "Jarus i ten caly jego PIS" zawsze bedzie zly.
Fuks napisał(a):

To nastepnym razem pisz o obu stronach medalu, a nie wybieraj sobie kilka tych argumentów które Ci pasują do tezy. Bo w tym nie ma za grosz obiektywizmu. Różnica polega na tym, że ten reportaż nie był jak go przedstawiłes totalnie na "nie", pojawiły sie elementy wskazujące, że moze to jednak przesada. A to na pewno krok w dobrym kierunku.
A co do "poddania sie manipulacji" to nigdzie nie napisałem, ze uwazam ten reportaz za obiektywny, wiec nie wymyślaj takich rzeczy, żeby tylko móc na nie odpisać, bo to sie mija z celem.
|
Tak wlasnie sie robi ropagande. Piec lat sie mowi jedno aby potem przez moment pokazac ze moze to drugie ewentualnie tez ma jakas lepsza twarz aby takich ludzi jak ty przyciagnac i pokazac ze "to krok w dobrym keirunku". Po czym teraz bedziesz mial kolejna serie neobiektywnych reportazy, mozemy sie zalozyc o dobra whisky ze tak bedzie.