WSB napisał(a):

Zapytam się Ciebie jeszcze o jedno: Powiedz mi co zmieni zamknięcie stadionów? Mogą zamknąć nawet wszystkie stadiony na rok a i tak Ci ludzie to przeczekają bez problemu I mam wrażenie że Tusk tego pożałuję bo rozmyślając nad tokiem rozumowania osób lubiących awantury doszedłem do wniosku że przecież jest bardzo łatwa droga do skompromitowania rządu. Właśnie przeczekanie ten rok i zrobienie gigantycznych awantur na Euro. Nie na stadionach bo tam i tak bilety były rozlosowywane, tylko w miastach i wokół stadionów. A to na pewno odbije się szerokim echem. Żeby nie było, nie jestem za takim rozwiązaniem i też nie popieram głupiego wbiegania na murawę bo to jest tylko dawanie pretekstu. Wiem że w miedzy czasie są wybory i może zmienić się władza.
|
Co zmieni zamknięcie stadionów? Postaram się odpowiedzieć jak ja to sobie wyobrażam:
1. Otrzeźwi prezesów klubów i miejmy nadzieję przestaną się układać z bandytami (z tego co słyszę na Amice już się żegnają z kiełbaskami)
2. Wymusi przestrzeganie rygorystyczne procedur licencyjnych (z tego co wiemy identyfikacja kibiców nie działa bo tylko kilka klubów ma pełną identyfikację kibiców) a i monitoring na niektórych stadionach jest żałosny.
3. Może otrzeźwi PZPN i wymusi jednolite przestrzeganie zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach. Przyznasz, że obecnie to nie działa i taki legijny bandyta, który pobił piłkarza po meczu ekstraklasy może jak najbardziej pojechać na rozgrywki pucharu polski, a pewnie nawet na mecze reprezentacji.
4. Mam nadzieję, że bandyci nie będą już terroryzować normalnych kibiców (zakazy przemieszczania się między sektorami, bicie i plucie normalnych kibiców za wygląd, przepędzanie normalnych kibiców z trybuny bo jakiemuś łysemu się umyślił protest itp. itd.)
5. Mam nadzieję, że znikną zorganizowane małpie odgłosy i rasistowskie przyśpiewki. Rasizm i mowa nienawiści powinny być ścigane również na trybunach. Tylko kary to wymuszą.
Jak na początek całkiem sporo rzeczy mam nadzieję się zmieni.
Przed nami mecz z Cracovią - bardzo ważny szczególnie dla przeciwnika patrząc na tabelę. Obawiam się, że niestety Maor i jego rodzina się nasłuchają... ale mam nadzieję, że kibice Wisły się zreflektują.
Widzisz mam chyba normalne marzenia... znajomych kibicujących Cracovii i mam już szczerze dość rasistowskich wycieczek