Cytat:
|
Co Wy legioniści macie z tym Vrdoljakiem? Gość kosztował 1mln euro, ma 28 lat i ani razu nie zagrał w reprezentacji swojego kraju - chyba o czymś to świadczy. Jesienią typowany na gwiazdę ligi rozegrał 2 mecze na poziomie jakiego się oczekuje od zawodnika za takie pieniądze: z Kuchenkami (2:1) i z Koroną (4:1). Wiosną dobrze zagrał tylko z Polonia Warszawa. W pozostałych meczach przeciętnie lub po prostu słabo. Wg prolegijnego tygodnika "Piłka Nożna" dostaje średnio notę 2,58 za występ w przeciągu 26 kolejek. Czyli mniejwięcej taką jak Pinheiro z Widzewa i Malinowski z Ruchu, ale już gorszą od Barana z Bełchatowa i Kwieka z Górnika. Bo o Mili, Meliksonie i Kazmierczaku to już nie wspomnę. Przestańcie się nim zachwycać bo gość jest cienki jak d..a węża. Ze wszystkich wzmocnien Legii w tym sezonie strzałem w "10" okazał się Kucharczyk.
|
Cóż, Sobol poza meczem z nami też nie grał jakoś fenomenalnie. Vrdoljak odwrotnie - akurat przeciwko wam faktycznie zagrał słabiutko, ale ogólnie rzadko trafiały się mecze, o które można się było przyczepić, a kilka razy sam ostro pociągnął zespół (z Lechem na jesieni, to praktycznie sam wygrał mecz, graliśmy w 10, tyle że jego było x3). Koleś szalenie dużo daje, ale jak to defensywni pomocnicy - popisówy jak Melikson czy Traore nie zrobi ;D No generalnie my tu w Legii jesteśmy bardzo krytycznie nastawieni do naszych skórokopów, ale Vrdoljaka w zasadzie nikt się nie czepia - to też o czymś świadczy.
A co do jego bycia stoperem - ja się z tego śmieję, bo on stoperem generalnie nie jest, nie ma takich warunków jak Chavez czy Choto, ani też nie jest pod tym kątem wytrenowany. Popełnia błędy, których doświadczony ŚO by nie popełniał (typu - odbiór na raz, co nam zawaliło gola z koroną). A to że sobie solidnie poradził w tych już 4 meczach, w których zagrał na tej pozycji (chociaż tylko w 2 w pełnym wymiarze) - to zupełnie inna sprawa.
Zresztą jak się będziesz powoływał na PN, to zaraz Ci wyjdzie, że najlepszy skład ma Ruch Chorzów, bo Jankowski jest najlepszy i w napadzie i na środku pomocy i na skrzydłach i w obronie. Koleś sam wygrywa mecze i jest głównym kandydatem na podstawowy skład w napadzie reprezentacji, której powinien też zostać kapitanem.
[qoute]A to Vrdoljak taki taran jest? Nie wiedziałem.[/quote]
Nie, to bandyta i burak straszny na boisku

No ale ja pisałem o tym z przymrużeniem oka i miałem nadzieję, że dwie emotki wystarczą, żeby to podkreślić

Zresztą zupełnie serio - nogi nie odstawia, walczy solidnie, dobrze gra głową, raczej nie jest typem, którego się przestawia.
Cytat:
|
Ale i tak uchodzi mu to płazem.
|
Oj, jeden raz...