AYALA napisał(a):

Cytat:
|
Schalke 04 Gelsenkirchen i Atalanta Bergamo - to kolejne kluby, które dołączają do grona zainteresowanych Artjomsem Rudnevsem. Mówi o nich sam menedżer piłkarza.
|
No, to jestem przekonany. Miałem wątpliwości, że Rudnevsa chce półfinalista LM, ale skoro mówi to sam agent piłkarza, to sprawa jest oczywista
Prawda jest taka, że menago pali się grunt pod nogami. Rudnevs miał świetne epizody w europejskich pucharach i wyrobił sobie nazwisko. Ale o tych występach ludzie szybko zapominają, wróciła ligowa szarzyzna. W której Amika zajmuje miejsce nie dające na razie awansu do europejskich pucharów, a Rudnevs ma 9 goli. Jak na ten dziwny sezon przyzwoicie, ale nie jest to coś, co upewniłoby skautów zachodnich że faceta trzeba kupić za każdą cenę. Więc szansa na wysoką prowizję przy zmianie klubu się ulatnia.
Amika na razie chce sprzedać Stilića i chyba jej się uda, choć raczej nie za grubą kasę. Ale chętni pewnie się znajdą. Natomiast Rudnevs traktowany jest jako opcja rezerwowa do sprzedaży, w sytuacji gdy nie wywalczą europejskich pucharów.
Niemniej 6 mln € to kwota zawyżona, o czym Amika wie doskonale. Atlanta tyle nie da, nie dadzą tyle średniaki ligi niemieckiej, hiszpańskiej, czy włoskiej. Tyle mogą dać ew. kluby z Rosji, ale nie wiem czy piłkarz jest zainteresowany tym kierunkiem.