Karherop napisał(a):

(...)
Jako że mecz Wisły z Górnikiem jeszcze oglądałem , tak jestem totalnie zażenowany . Prawą stronę obrony mamy najgorszą w całej ekstraklasie . Wierzę że wyjdziemy z tego dołka , ale z taką padaką nie mamy czego szukać w pucharach .
(...)
|
To za mało powiedziane. Cikosz jest przeciętnym obrońcą, ale o Branco wypada powiedzieć słów kilka. Brazylijski Branco powinien go pozwać do sądu o zniesławienie - używanie tego samego piłkarskiego pseudonimu, co Mistrz Świata z 1994 to szczyt bezczelności.
Szukam pamięcią i tak słabego zawodnika jak nasz Serge Branco to w Wiśle od czasów Tele-foniki nie pamiętam. Ba, może pod wpływem wczorajszych wydarzeń przesadzam - ale ciężko mi sobie przypomnieć równie słabego skrajnego obrońcę w całej lidze.
rw88 napisał(a):

|
Statystyczne rozkminy nie mają sensu, bo to, że góra zdobywa mniej punktów może być efektem tego, że dół i środek jest lepszy, niż kiedyś. Prawdziwą weryfikacją poziomu aktualnej ligi będą dopiero przyszłoroczne puchary, wszystko inne to czcze gadanie.
|
Jasne, że można tak powiedzieć. Ja jednak twierdzę, że to nie środek i dół lepszy, a przede wszystkim czołówka znacznie gorsza. W dodatku bez skutecznych napastników nasze zespoły w Europie mogą sobie pogwizdać, a nie sensownie grać w piłkę. A tych napastników brakuje.