flamengista napisał(a):

Pisałem po meczu ze Śląskiem, że mecz z Górnikiem ma mi dać odpowiedź na pytanie: gdzie jesteśmy? Widziałem drużynę w meczu z GKS pełchatów, która grała naprawdę ładną, składną piłkę. Tymczasem w meczu ze Śląskiem zobaczyłem zupełnie inną Wisłę. Bez pomysłu na grę, bezradną i beznadziejną
Dziękuję za ten mecz. Pozwolił na zrozumienie, w jakim miejscu się znajdujemy.
Więc sprawa jest jasna. Jesteśmy w czarnej d.pie. Nadal jesteśmy na poziomie drużyny, która dostawała manto od Levadii i Karabachu. Jedno udane okienko transferowe to za mało. Nie mamy obrony, nie mamy nadal drużyny.
Nie chcę oceniać negatywnie Maaskanta. I tak z g.wna udało mu się ukręcić bicz. Ale nawet na tą beznadziejną ligę to może być za mało. Nadal mamy za słąbych piłkarzy, by cokolwiek ugrać w Europie. Moim zdaniem MP w tym sezonie nie jest nic warte - nikt go nie chce.
Moje (subiektywne) oceny naszych piłkkarzy:
Pareiko - 6. Nie zawalił przy bramkach, obronił jedną setkę. Ok.
Cikosz - 3. Pochwaliłem go w trakcie meczu, po czym zawalił nam mecz. Nigdy więcej tego nie zrobię. Jego błąd zaważył na wyniku tego spotkania..
Chavez - 5. Niby najlepszy z obrońców, ale przy obu golach zawalił. Łatał dziury po kolegach, ale w kluczowych momentach zawiódł.
Jaliens - 0. Jeden przegrany pojedynek z Sikorskim (główkowy) mnie po prostu dobił. Co się z nim dzieje?
Pajlić - 4. Bardzo przeciętny, zarówno w defensywie, jak i ofensywie.
Małecki - 5. Starał się, ale nie wychodziło.
Jirsak - 4. Bardzo słabo, dziś niewidoczny.
Sobolewski - 4. Ostatnie kilka meczy - przykro patrzeć. Zwalnia grę, zupełnie bez formy.
Meliskon - 5. Starał się, walczył - ale nie szło.
Kirm - 6. Walczak, najambitniejszy z naszych. Nie miał szczęścia, ale nie mam do niego pretensji o ten mecz. Zagrał na ile umiał.
Żurawski - 0. Panie Macieju - lubię Pana, wiec tylko napiszę krótki komentarz: kończ Waść, wstydu oszczędź.
Rios - dramat. Sziwakow - dno.
Moim zdaniem nie zasługujemy na Mistrzostwo Polski. To jest dramat, gramy koszmarnie. Nie ma szans na jakikolwiek sukces w Europie bez znaczących wzmocnień.
Grę naszych nie da się oglądać na trzeźwo.
|
Zapomniałeś o podawaczu piłek Branco, chociaż nie chce chłopaków od podawania piłek obrażać bo pewnie lepiej by zagrali