Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2011, 16:40
jova napisał(a):Wyświetl post
Oni mają na tyle mocny i wyrównany skład, że nawet jeśli Bakero wymieni kilka ogniw na słabsze, to wciąż Lech będzie bardzo groźnym zespołem. Na dobrą sprawę brakuje im tylko skrzydłowych, a wszystkie inne pozycje mają co najmniej przyzwoicie obsadzone. Chyba nawet Bakero nie jest w stanie tak uszkodzić tego zespołu, by uniemożliwić im dobicie do czołówki.
Na ile stać Wisłę dowiemy się dopiero za 3-4 mecze ligowe, bo na razie gramy z dołami tabeli i to wcale nie były łatwe, jednostronne spotkania.
Ale to nie chodzi tylko o wybieranie piłkarzy ale również o taktykę i styl gry, bo prawda jest taka że ich gra to pozostawia wiele do życzenia, ludzie narzekają na naszą grę, ale oni chyba innych drużyn w ogóle nie oglądają, nawet taki mecz jak wygrany z Arką 3:0 to była męczarnia, niczym nie przypominająca tego Lecha który brylował w Europie czy chocby w jesiennym meczu z nami.

Poza tym zgadzam się co do braku skrzydeł, ja tam Peszki nigdy nie lubiłem, ale okazuje się ze bez niego to ta gra skrzydłami u nich w ogóle nie istnieje, a Bakero takiego Kiełba który by się wydawał naturalnym następcą Peszki (zresztą po to był sprowadzany) to bardzo często ustawia w środku.

Mówisz że na razie nie gramy z czołówką, tylko że Lech też nie, a już parę punktów zdołał zgubić.
Patrząc na tabelę i zakładając, że zdobędziemy te 2/3 punktów (czyli tyle ile do tej pory) to Lech po ewentualnej wygranej z Cracovią dzisiaj musiałby zdobyć 32 pkt w pozostałych kolejkach (a to jest 11zw i 1p lub 10zw i 2r). Oczywiście że możemy tych punktów zgubić więcej, ale podobnie Lech, który gra na wyjeździe z nami, Polonią czy Lechią. Tak więc dalej trzymam się swojej wersji, że dopóki my nie zaczniemy tracić głupich punktów, a Lech nie będzie ich gubił prawie w ogóle to bardziej powinnismy się martwić o drużyny plasujące się bliżej nas w tabeli.
Ostatnio edytowane przez martonas : 13.03.2011 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując