Wyświetl pojedynczy post
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2011, 08:04
Wciąż nie rozumiem problemu.

To prawda, że posty live to sieczka. Dziwię się natomiast, że są amatorzy ich czytania. To wygląda jak masochizm. Trzeba być też ciężkim idiotą, żeby na podstawie "live'owych" postów wyrabiać sobie zdanie na temat kibiców Wisły. Jeśli ktoś tak robi, to problem jego głowy, opinią idiotów nie należy się przejmować. Ja przynajmniej nie zamierzam.

Ja praktycznie nie wchodzę w temat meczowy podczas meczu, bo to bryndza i nie mam na to czasu. Ale z tego co pamiętam, to jakichś większych przewinień tam nie ma. Gdy są - są też po czasie nagradzane.

Dziwnie mi tłumaczyć emocjonalne i niezbyt mądre posty, których nie jestem autorem, ale widać że nie macie dystansu, dlatego to zrobię. Patrząc na konkretny przypadek - nie uważam, by określenie P. Małeckiego (a dokładniej jego gry w danym momencie) "wk**cym" było obraźliwe. Znaczy to dokładnie to samo co denerwujący, przy czym użyto wulgaryzmu. Zatem można dać bana za klnięcie, ale za obrazę?

Że ktoś najpierw pisze, że Małecki jest "wk***" a potem wspaniały? Po pierwsze - to się tyczy jego gry do pewnego momentu, końcówkę meczu miał dużo lepszą. Spójrzmy na Czikosza (nie widziałem za wiele z meczu, ale takie miałem odczucie) - niezbyt sobie radził przez większość meczu, ale w decydującej akcji zagrał kluczową piłkę. Więc niby wygląda to na żałosną niekonsekwencję, a z drugiej strony - jest najbardziej prawdziwe. A po drugie - jeśli ktoś pisze brednie, to świadczy to o tym jednym piszącym, a nie o kibicach Wisły jako całości.

Po to dodano funkcję ignoruj, żeby ci mądrzejsi lub uważający się za takich, mogli nie widzieć wypowiedzi tych, którzy ich irytują (zdaje się tylko, że nie można modów ignorować - sorry, używając tego forum musicie nas tolerować, nawet tych najbardziej... wk***cych...). Ktoś wyżej napisał, że nie będzie 100 razy klikał ignoruj. I że mu się nie chce. Raz kliknij, przy poście idioty, a jego posty nie będą Ci się pojawiały w ogóle! RAZ! Chce Ci się czytać te wypociny, zamiast przewinąć do strony gdzie zaczyna się dyskusja po meczu? Nie chce Ci się kliknąć "ignoruj"? Dlaczego moderatorzy mają robić cokolwiek dla Ciebie, skoro nie chce Ci się zrobić czegoś tak prostego?

OT: Zastanawiam się, czy raz na miesiąc nie wlepiać bana najczęściej ignorowanemu Choć niestety, dałoby to okazję do nadużyć, więc raczej się nie zdecyduję.

I jeszcze podnoszony przez niektórych wątek nabijania oglądalności, "żeby była kasa z reklam". Pomijam już fakt, że kasa z reklam idzie na utrzymanie tego wszystkiego, głównie serwera. Jadę właśnie pociągiem, więc z nudów sobie to policzyłem. Wyszło mi (baaaaardzo naciągając wycenę w górę, uznając m.in., że 90% wejść na stronę podczas ostatniego meczu z Arką to była live'owa paplanina), że na 50 meczach w roku (tylu chyba nie ma) mogę "zarobić" maks. 70-80 zł, a pewnie realniej jest to kwota zbliżona do 40 zł. W skali roku! To ja przy okazji jakiegoś meczu kosza (może na CCC) wrzucę do puszki 100 zł od live'owych nabijaczy, ok? Czy frustraci sobie z tym poradzą?

Poza tym rozważam wprowadzenie na czas meczu chata lub shoutboxa, ale:
- do czata / shoutboxa przydałby się moderator; do tematu meczowego zawsze możemy wejść później i odpowiednio nagrodzić przekraczanie regulaminu, w przypadku czata trzeba reagować na bieżąco; poza tym forma czata bardziej sprzyja nadużyciom bo tempo dyskusji jest znacznie większe,
- rozwiązania techniczne, które do tej pory widziałem, były niezadowalające, tj. albo nie pozwalają na rozmowę pod swoim nickiem albo "zajadą" serwer; jeśli czyta to jakiś spec od takich rzeczy, albo ktoś komu zdarzyło się połączyć takie rzeczy jak: php, ajax & jabber (lub jakiś inny serwer czatowopodobny) to proszę o kontakt,
- nie ukrywam, sprawa ta nie jest wysoko na liście moich priorytetów związanych z TWSD.

I tak na koniec: bardzo proszę o więcej kreatywności przy okazji rozwiązywania różnych problemów. Bo mam wrażenie, że jest wielu, którzy dostrzegając coś, co im się nie podoba, widzą zawsze tylko jedno wyjście: zamknąć, zniszczyć, zakopać. Nie tędy droga.
Odpowiedz cytując