wiślak 86 napisał(a):

|
Oczywiście mógłbym Ci napisać tutaj na 30stron opinię nt. OS i jego wpływu na scenę polityczną. napisałem jedno zdanie a Ty po tym stwierdziłeś że mam skłonność do nadinterpretacji.
|
Jesli na uwage o roli Michnkja w okraglym stole i pozniejszym jego udziale przy tworzeniu Polski odpowiadasz:
wiślak 86 napisał(a):

|
To jak to jest Wałęsa brał udział w obradach OS jest szanowany na całym świecie tylko nie u nas? Dla Ciebie uczestnicy tamtych obrad to pewnie zdrajcy Polski bo dogadali się z czerwonymi.
|
To jest towlasnie nadinterpretacja bo juz z gory wiesz "co pewnie wedlug mnie" plus histeria bo wpadasz w spazmy. O Walesie slowa nie bylo ale sobie z nim wyjezdzasz bo go w "swiecie szanuja". Co to za argument jest? Lepper ma honoris causa zagranica, "szanuja" tam tez Kwasniewskiego i inne szuje. I co w zwiazku z tym? Nie pojmuje ludzi kierujacych sie taka logika. Jesli kogos lubi reszta swiata to zazwyczaj dlatego ze ten ktos tej reszcie pasuje i jego dzialania sa zgodne z ich interesami co nie oznacza ze sa zgodne z interesem Polski.
Przy okazji, ciekawe porownanie zawartosci programow, zachowan prowadzacych i celow dla jakich programy powstawaly.
http://blogpress.pl/node/7624