picasso napisał(a):

modernizację Śląskiego też zaczęto dużo wcześniej niż przyznano nam Euro,chyba nawet wcześneij niż naszego.owszem można by wybudować pewnie ze dwa,trzy stadiony tańsze i mniejsze,ale region zamieszkały przez 2,5 mln osob czasem potrzebuje większego obiektu co kiedyś dowiodly derby Śląska gdzie chyba nawet braklo biletów.js się będe upierał,ze mimo wszystko tak duży obiekt jest tam potrzebny.
ale tu bie chodzi o to jaki ma być staadion na Śląsku,tylko o to,że jak modernizuja go za swoje to nic nikomu do tego,bo w ten sposob dojdziemy do absurdow,że jak w Krakowie miasto będzie chcialo wybudowac drogę ze swojego budżetu,to ktos w Szczecinie będzie stawiał veto.chcą niech budują,ich sprawa.(wiem,ze część pieniędzy na Śląski poszła z budżetu państwa,zresztą podobnie jak i na nasz stadion)
|
To nie do końca jest tak, że to są ich pieniądze... Budżet samorządu to cały czas pieniądze publiczne, a więc także Twoje, czy moje. Oczekiwałbym więc aby były lokowane w sposób racjonalny i efektywny, a nie na modernizację obiektu, który powoli będzie przeradzał się w skansen i ja przed tym nie widzę drogi ucieczki.