Dobra zobaczymy jak będzie w lidze;p Dla mnie dziwnie to wygląda, że Mistrz Polski (oby Wisła) zdobędzie ten sukces bez Polaków ;/
Cytat:
|
Paweł był jakimś Bogiem wiślackim czy co?
|
Ciekawe czy Genkov godnie go zastąpi ;]
Jak dla mnie to ruletka, i szansę że zacznie strzelać już w tej rundzie seryjnie to mniej niż 50%.
pawelo84 napisał(a):

|
Dobrze ze Stan kupuje zawodników z zagranicy, przynajmniej takim to będzie się chciało grać, bo naszym gwiazdom od kilku lat się nic nie chce.
|
Przypominam, że największe sukcesy odnosiliśmy gdy w "11" Wisełki było 90% Polaków ;] a zaczęło się psuć po tym jak zaczeliśmy ściągać słabiaków i to nie tylko Polaków tylko takich Penksów itp. A mi ogólnie chodziło o to, że są proporcjonalnie większe szansę na to, że Polak, który się w Polsce wychowie jak Błaszczykowski zagra u nas jako że jest Polakiem niż na to że ten Polak, będzie chciał przejść do np. Austri Wiedeń.
Pozyskać ciekawego, młodego polaka, który stanie się za kilka lat gwiazdą możemy, a np. dla takiego serba to nie jesteśmy ciekawym kierunkiem, on woli grać w Partizanie Belgrad, niż u nas.
Zmierzam do tego, że do nas nie przyjdą ciekawi zagraniczni gracze np. rep. Norwegi, bo nie jesteśmy ciekawym kierunkiem, a dla Polaka jesteśmy i Polak, który ogrywa Norwegów do nas przyjdzie a Norweg już nie ;/