bonawentura napisał(a):

|
Jak dla mnie wypożyczenie na pół roku, bez opcji wykupu, czy też pierwokupu to kompletny bezsens. Albo się buduje drużynę z przyszłością, albo się jej nie buduje. Bo wolałbym zobaczyć rzeczywistość, a nie połowy składu, której po sezonie może nie być. O ile rozumiem wypożyczenia Boukhariego czy Cikosa, o tyle tego wypożyczenia kompletnie nie rozumiem. Bo coraz więcej piłkarzy wypożyczonych to jeszcze większy problem na przyszłe okienko transferowe, przed ewentualnymi Pucharami. Patrząc na to, jak wolno przychodzi nam kontraktowanie nowych zawodników, to mam obawy co do przyszłego okienka. Wprawdzie nie liczę na wiele wzmocnień w przyszłym oknie, ale z pewnością na 2 transfery prócz tych co będą wykupieni(albo nie będą) można liczyć.
|
Masz trochę racji ale brak opcji pierwokupu nie oznacza że ten zawodnik nie zostanie przez nas wykupiony po wypożyczeniu. Jeśli będą chęci ze strony zawodnika i Wisły do przedłużenia współpracy to nie sądzę żeby były jakieś problemy z wykupem , wiadomo coś trzeba będzie zapłacić ponieważ nie ma nic za darmo ale kwota strasznie wygórowana też nie powinna być , w każdym razie w naszym zasięgu. Wiele wg mnie będzie zależało od tego czy zdobędziemy Mistrzostwo .