...:::Tomo:::... napisał(a):

|
O rany, warszawiak poucza krakusów jak trzeba mówić na ludzi odmiennego koloru skóry. Czarny zawsze będzie czarnym a biały - białym. Koniec.
|
Czemu nie? Krakus ma jakies wieksze doswiadczenie czy wiedze na ten temat? Co ma do tego miejsce zamieszkania ? Juz niedobrze sie robi od tego krawaciarsko-warszaffskiego klimatu. Dajcie sobie na wstrzymanie.
Widac nie kazdy umie czytac ze zrozumieniem i z tego powodu jest jak jest. Wytlumacze najprosciej jak sie da, jesli ktos nie zrozumie to przykro mi ale prosciej sie nie da:
1) Kamson napisał:
Kod:
Wole żeby nasza reprezentacja przegrywała z Węgrami, grając samymi POLAKAMI, niż żeby ogrywała Hiszpanie z chociażby jednym czarnym w zespole.
Odnioslem sie do tego tekstu. Nie mam nic do autora tych slow, po prostu w takiej formie brzmia one jak rasistowska paplanina. Nie ma tutaj znaczenia zadne lewackie pie**** o patriotyzmie, bezsensie milosci do ojczyzny itp.
Zaden czarny to zaden czarny, nawet taki urodzony i wychowany w Polsce.
Nie chodzi o nazwanie kogos "czarny" ale o wydzwiek calego zdania, tak trudno to zrozumiec? Litosci...
Nie wiem czy Kamson mial na mysli KAZDEGO CZARNEGO czy w tym wypadku Arbolede ( ktoty gwoli scislosci moim zdaniem nie ma prawa grac w naszej reprezentacji ), czy moze mial na mysli kazdego nawet z dziada pradziada ( teoretycznie ) czarnoskorego czlowieka.
Ktos jeszcze wspomnial o "Malpie" - to juz jest buraczany rasistowski tekst i kto tego nie widzi ten albo slepy albo glupi.
2) Przyspieszone rozdawnictwo obywatelstwa - Totalna bzdura i glupota.
Jak posiedzi tutaj ile trzeba i stanie w kolejce jak kazdy imigrant to wtedy mozna pomyslec. Tak to nikt nie wie co jak i po cholere tak naprawde cala szopka. Wielu ludzi naprawde potrzebuje tego obywatelstwa i wielu tak naprawde bardzo tego pragnie. Nie moze byc w tak waznej sprawie rownych i rowniejszych.
Sprawa Olisadebe i Rogera to kpina i tutaj nie ma co dyskutowac. Taka sama akcja szykuje sie z Arboleda.
To by bylo na tyle. Kto nie zrozumie ten ma problem.