Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2011, 15:20
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Murawski był podstawowym piłkarzem Mistrza Rosji grał w 75 % meczów w Pucharach Europejskich i w lidze. Ruscy oddali go bo nie okazał się ganiuszem futbalu żeby go trzeba było po 30 trzymać. Kupili go - zrobił swoje, a teraz szukaja na jego miejsce kogoś z lepszą przyszłością. Odmłodzenie składu i tyle.
Krótko, zwięźle i na temat. Puścili go, bo w Rubinie pozycję defensywnego pomocnika może pełnić dosłownie każdy maratończyk, taką mają taktykę antyfutbolową, że na tej pozycji zawodnik ma za zadanie TYLKO I WYŁĄCZNIE przejmować piłkę i oddawać do najbliżej ustawionego kolegi. Stąd trudno się dziwić, że nie mieli nic przeciwko żeby go puścić do Polski i znaleźć w jego miejsce młodszego następcę - tym będzie prawdopodobnie jeden z dwójki Kislyak / Nacho. Bo jest to u nich pozycja bardzo łatwa do zastąpienia.

Ale jednocześnie Muraś spełniał swoje zadanie przyzwoicie, bez większego blasku, ale gdyby został, pewnie dalej grałby te 70-75% spotkań w tej drużynie. Wiem co mówię, bo mam zajawkę na ligę rosyjską od ponad roku, a Rubina na tej ich sztucznej trawce widziałem nie raz i nie dwa w ligowych bojach. A życie w Kazaniu jest średnio atrakcyjne, już wielu z zawodników albo na własną prośbę zmieniła otoczenie za zgodą władz klubu, albo w ogóle z tego powodu nie rozważała transferu do Kazania. Jeszcze jak był tam bez rodziny przez ostatnie miesiące, to tym bardziej szacun, że tyle tam wytrzymał. W końcu kasą już się wystarczająco nahapał.
Odpowiedz cytując