Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2011, 00:25
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Koleś masz jakiś problem z osobowością

A dlaczego jak Zientarski zadupcał po mieście i wyjebał w słup nie dostał odszkodowania. z tego co pamiętam to w miejscu gdzie stracił panowanie była hopka i mieszkańcy o niej wiedzieli. skoro tak musiała być dłuższy czas a do kogo należą drogi? Pewnie ty byś się kłócił o 100zeta nawet. córka prezydenta dostała kase bo rodzice mieli ubezpieczenie więc z budżetu nie było to wypłacone? 40tys to mało?
Co do Putry. Rozumiem duża rodzina itp ale czy we wspomnianym wypadku samochodowym w którym zginęło 18osób to czy te osoby były bogate> dlaczego nie mają dostać 40tys? W Krakowie na przejściu dla pieszych w tamtym roku zginęła dziewczyna i co MPK wypłaci 300tys?
katastrofa na targach gołębi. Czy ci ludzie dostali 300tys?
I zauważcie to 250 to jest na jedna OSOBE!! przecież to jakaś paranoja...

Skoro nie ma ceny to po kiego diabła chcą się sądzić? Skoro masz taki gest to im wypłać. ja nie mam takiego zamiaru... wolę przeznaczyć ta flotę na szpitale, domy dziecka, hospicja.
To nie do mnie - ale naiwność tego postu kłuje w oczy i aż prosi się o odpisanie. Po pierwsze - Zientarski jechał swoim samochodem (a nie państwowym), po drugie wypadek był z jego winy, bo przekroczył prędkość - więc gdzie tu pojawia się odpowiedzialność Państwa? To samo dotyczy busa (o czym już napisałem Ayali), katastrofy na targach gołebi (czy hala była państwowe i odbywały się w niej uroczystości państwowe?). Państwo organizując przelot bierze również odpowiedzialność za jego skutki - dla każdego kto ma choć trochę oleju w głowie powinno to być oczywiste. A pisanie o "słuszniejszym" przeznaczaniu tych pieniędzy na szpitale, domy dziecka to zwykły populizm - Państwo w ramach swoich obowiązków odpowiada zarówno za szpitale jak i za skutki własnych katastrof.