Wyświetl pojedynczy post
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2011, 09:40
nh79 napisał(a):Wyświetl post
Kwestii finansowych oczywiscie nie znamy, ale wszyscy wiemy, ze Lech pobił rekord i Arboleda ma najwyzszy kontrakt.Pobił rekord Polonii i kontrakt Smolarka.Zeby nie było nie jestem zwolennikiem tworzenia kominow placowych, bo to rodzi kwasy w druzynie.Chodzi mi jedynie o to, ze Lech na dzien dzisiejszy jest duzo bardziej rozpoznawalny na arenie miedzynarodowej, ma ladny stadion, i umowmy sie place na zblizonym poziomie.Reasumujac masz do wyboru Lecha co wyelimonowal Juve i pokonal u siebie MC i nas.kogo wybierasz?Ja widze to tak, ze jedynymi czynnikami, ktore moga przyciagnac do polskiej ligi kogos w miare konkretnego to po pierwsze : kasa , po drugie : mysl, ze za sezon dwa jak sie tu pokaze to bede gral na zachodzie.Chodzi mi o to, ze z taka pozycja negocjacyjna jaka mamy teraz to niezwykle trudno jest kogos do nas przyciagnac, bo magnes z nas zaden ( a w pucharach ostatnio to ciezko sie u nas pokazac).
Kolejny Twoj post z ktorym w wiekszosci sie zgadzam jednak kilka kwesti widze troche inaczej. Po pierwsze Arboleda i Polonia srubuja zarobki i place ale jakby Cupial chcial to mysle ze spokojnie moglby z Nimi konkurowac. Jednak My na dzisiaj mamy jedna przewage, klub sam siebie utrzymuje, Amica dopiero do tego dochodzi dzieki kasie z Europu a Polonia poki co jest na duzym minusie. Wiec przyznasz chyba ze Nasz model jest lepszy bo kupujemy takich zawodnikow na jakich nas stac bez zadluzania klubu. I jeszcze kwestia "atrakcyjnosci", na dzisiaj Amica jedyne co proponuje poza kasa to dwa mecze poki co z Braga bo nie wiadomo czy ich przejda. Jesli chodzi o puchary w nastepnym roku to na ten moment takiej pewnosci nie ma, bo w lidze wiadomo jak stoja a w Pucharze Polski tez roznie bywa (chociaz wiadomo moga tedy sie dostac do Europy). My z kolei mamy wieksze perspektywy odnosnie pucharow wiec na pewno jest to tez atut z Naszej strony.

Poki co jednak spokojnie czekajmy na to jak sie sytuacja rozwinie i jakich i co moze wazniejsze ilu zawodnikow sie uda pozyskac i czy podniosa poziom zespolu. Licze tez ze Maaskant bedzie potrafil szybciej tym razem klocki ulozyc, wszak ma cale przygotowania dla siebie a nie tak jak w ostatnije rundzie kiedy wszedl do klubu juz w "trakcie" sezonu.
Odpowiedz cytując