Wyświetl pojedynczy post
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2011, 16:12
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Masz kolego bardzo duzo racji z tym co piszesz. Kwesti finansowych jednak nie znamy i nie wiemy czy faktycznie te kilka klubow ktore wymieniles daja wiecej niz My czy po prostu w Wisle ktos w koncu zaczal racjonalnie wydawac pieniadze i jak cena lub wynagrodzenie jakiegos grajka ociera sie o absurd to po prostu dziekujemy za romzowy. Jesli tak jest to uwazam to za zdrowe i uzasadnione podejscie do transferow. Natomiast co do kwesti atrakcyjnosci, to chociazby taki wywiad jak ten dzisiaj z Genkovem pokazuja ze jednak cos mamy do zaoferowania, wiec nie jest tak zle.
Kwestii finansowych oczywiscie nie znamy, ale wszyscy wiemy, ze Lech pobił rekord i Arboleda ma najwyzszy kontrakt.Pobił rekord Polonii i kontrakt Smolarka.Zeby nie było nie jestem zwolennikiem tworzenia kominow placowych, bo to rodzi kwasy w druzynie.Chodzi mi jedynie o to, ze Lech na dzien dzisiejszy jest duzo bardziej rozpoznawalny na arenie miedzynarodowej, ma ladny stadion, i umowmy sie place na zblizonym poziomie.Reasumujac masz do wyboru Lecha co wyelimonowal Juve i pokonal u siebie MC i nas.kogo wybierasz?Ja widze to tak, ze jedynymi czynnikami, ktore moga przyciagnac do polskiej ligi kogos w miare konkretnego to po pierwsze : kasa , po drugie : mysl, ze za sezon dwa jak sie tu pokaze to bede gral na zachodzie.Chodzi mi o to, ze z taka pozycja negocjacyjna jaka mamy teraz to niezwykle trudno jest kogos do nas przyciagnac, bo magnes z nas zaden ( a w pucharach ostatnio to ciezko sie u nas pokazac).Wiec wk..... mnie te lamenty (dzieci nie wliczam) forumowiczow juz tutaj bedacych dluzszy czas, bo dziwi mnie, ze nie widza tego, ze w zaistnialej sytuacji przeprowadzenie jakichs sensownych transferow to proces niezwykle trudny i czasochlonny a wszyscy tu wieszaja psy na Stanie i Basalaju a ja od czasow Petrescu pierwszy raz widze szanse na podazenie we wlasciwym kierunku.Rozumiem tez negocjacje, natomiast nie rozumiem glosow i placzow : bo Stan obiecal i KLAMAL bo nikogo nie ma.Z tego co ja pamietam to nic nie obiecywal a bylo tam slowo najprawdopodobniej.Co on moze obiecywac jak w negocjacjach biora udzial 2 strony i nie wszystko jest zalezne od niego.Nie chce narazie go oceniac, bo nikogo nie podpisalismy, ale jesli chodzi o nazwiska przewijajace sie przez oficjalna to sa to goscie w formie i pasujacy do opisu zawodnikow jakich mowil ze poszukujemy.ja z optymizmem patzre na ich prace.Jednego sie tylko boje, ze ktos straci cierpliwosc znowu i nie bedzie im dane zbudowac druzyny a na to moim zdaniem potrzeba minimum 2 sezony.ten potraktowac jako sezon doswiadczalny (jak sie uda do pucharow super, jak nie to i tak jestesmy w trakcie budowy druzyny) a od nowego sezonu po 2och pelnych okienkach za ich kadencji druzyna powinna byc skompletowana, zgrywana i od nowego sezonu dopiero powinnysmy ich rozliczac z wykonanej pracy.pozdrawiam
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez nh79 : 20.01.2011 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując