Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2011, 01:46
MHaifa napisał(a):Wyświetl post
Tak, mieszkam. Ale jestem wychowany po polsku wiec to nie problem. Aha i nie jestem zydem wiec mnie nie linczujcie

Maor gral w Beitarze zanim wpompowano w klub miliony. Wtedy przeszedl do nas (Maccabi Haifa) ale nieudalo mu sie przebic do pierwszego skladu, co nie oznacza ze jest slaby, poprostu konkurencja jest bardzo duza a do tego mial kontuzje. Wiec zeby sie odbudowac przeszedl do slabej druzyny i od tamtej pory tylko pnie sie w gore. Wiec to normalne ze liczy w przyszlosci na transfer na zachod.

Kapitan musi miec charyzme wiec jak trzeba przylac komus to czemu nie (np. bo sie leni). Chyba lepsze to niz rozpasana legia w koncowce ubieglego sezonu i poczatku tego (jak lider byl za nic nierobieniem).
Jak chodzi o Araba to predzej on moze byc niezadowolony a nie Maor.

Kibice Lechii robili problemy swoim pilkarzom ze byli czarni (przynajmniej tak media pisaly) wiec kibice Wisly moga mu dokuczac na poczatku zanim sie zgra z druzyna, a gwizdy moga go zdeprymowac, zacznie sie skarzyc, i wtedy caly swiat powie ze wszyscy polacy to antysemici.
Wielkie dzięki za info,
1. Nie ma obawy. Teraz już Żydów nie linczujemy tylko ich zjadamy ich na żywca .
2. Rozumiem dlaczego nie przebił się w Hajfie. Czy mógłbyś wyjasnić dlaczego po "odbudowaniu" nie próbował pozyskać go żaden z klubów wielkiej 3?
3. Jak rozumiem Maor jest dość spontaniczny i w ramach "motywacji" potrafi komuś przylać. Obawiam się że w Polsce taki standard nie przejdzie. A jeśli trafi na niewłaściwego grajka to może mieć naprawdę kłopoty (jest u nas taki jeden "spontaniczny", zreszta też na M).
4. Z Twojego postu wnioskuję że masz również pojęcie o lidze polskiej. Powiedz czy Twoim zdaniem piłkarz "techniczny" jakim jest Maor da radę pograć przeciwko polskim "drwalom"? Nie jestem ekspertem w piłce izraelskiej ale parę meczy widziałem i mam wrażenie że u was gra się jednak mniej fizycznie, co dla kogoś nie przyzwyczajonego może być dużym problemem.
5. Nie sądzę żeby Maor miał jakieś problemy w pierwszych kilku meczach. Jeśli bedzie dobrze grał to ewentualne narzekania na temat jego narodowości każdy zostawi dla siebie. Problem się zacznie jeżeli nie bedzie grał dobrze albo ze względu na swoją "spontaniczność" (patrz punkt 3 powyżej) narazi się któremuś z tuzów. Wtedy może mieć faktycznie słabo.
Odpowiedz cytując