Wyświetl pojedynczy post
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2011, 13:37
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
O ile dobrze rozumiem to M polskiego obywatelstwa nie ma ale chce je dopiero uzyskać. Moim zdaniem jest mu ono potrzebne (tak samo zresztą jak pozostałym Izraelczykom wymienionym w poprzednich postach) aby obejść limity UE na zatrudnianie cudzoziemców. Jego plan (jesli dobrze rozumiem) jest taki aby w ciągu najbliższych dwóch lat uzyskać polskie obywatelstwo i wypromować się do lepszej ligi (nie będzie go wtedy dotyczył limit zatrudnienia a co za tym idzie łatwiej będzie mu zdobyć kontrakt).
Jestem przekonany że uważa się za Żyda i nie miałby ochoty grać w reprezentacji Polski. Jego rodzice mogli pochodzić z Polski ale byli Żydami i wychowali go na Żyda właśnie.
napisalem tak bo ktos wyzej napisal, ze ma paszport polski.abstrahujac od tego czy go ma czy nie to i tak jestem zdiwiony, ze skoro taki dobry i ma ojca Polaka to nikt z PZPN go nie wylukal, bo skoro podobno naciskal na przenosiny do Pl to napewno dlatego, ze wie juz ze to trampolina do zachodu, co znaczy ze gosc jest ambitny i ma cel.jesli ma cel i chce sie rozwijac to udzial w Euro bylby dla niego niepowtarzalna szansa na pokazanie sie.oczywiscie to tylko moje czyste dywagacje, bo nie mam pojecia jak gosc sie preazentuje i czy by sie nadawal.chodzi mi jedynie o to ze nikt wczesniej sie nim z pzpn-u nie zainteresowal.pozdrawiam
Odpowiedz cytując