picasso napisał(a):

obronie Siwego.on nie napisał,że u nas jest super.wydaje mi się,że codzi mu bardziej o to,że podobnie jest w całym kraju.powiem tym wszystkim ktorzy patrząc na rankingi myślą,że gdzie indziej placa więcej.z racji wykonywanej pracy podrożuje po olsce i wszędzie zarabia sie podobnie,a ta lepiej płatna praca owszem jest,ale nie dostaniecie jej tak samo ani w Krakowie,ani Wrocławiu,ani Gdańsku nie mając znajomości.prychodząc z "ulicy" mniej więcej dostaniecie podobne propozycje czy u nas czy gdzie indziej.
|
Przynajmniej ty mniej więcej rozumiesz, o co mi chodzi ;-)
Tomo, Miro. W takim razie Wrocław i Poznań, raje na ziemi, czekają na Wasz przyjazd
A tak w ogóle, to kategoria powszechności rozpoczyna się od 70%, więc nie bardzo widzę sens rozpatrywać wasze pojedyncze przypadki...
max TS napisał(a):

|
Siwy nie mogę słuchać co Ty opowiadasz. Jak zaczniesz pracowac za 3 tys brutto to zobaczymy czy bedzie Ci tak dobrze. Rata za mieszkanie 2 tysiace, czynsz 300zl, jedzenie 1 tys zl, samochod 300zl. No i wychodzi niezly deficyt...a jeszcze jakies wakacje, tv i inne duperele by sie przydaly.
|
Idź do Poznania. Tam zarobisz 3 150 i będzie Ci się żyło jak w raju. Tylko nie zdziw się, jak rachunki za wodę, ciepło będą droższe o 20 % wyższe niż u nas.