Wyświetl pojedynczy post
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2011, 19:39
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Nie muszę oglądać całej debaty żeby usłyszeć że oglądający jego program to barany.
Jeśli to zdanie jest tak wycięte z kontekstu a Ty poświęciłeś 2 godziny i obejrzałeś debatę to poprosze o ten kontekst.
Widzisz i taka właśnie jest różnica miedzy nami ja wolę najpierw oglądnąć oryginał a później szachować opiniami tak jak Ty. I już tłumaczę Ci kontekst tej wypowiedzi skoro nie poświęcisz swojego cennego czasu aby się samemu dowiedzieć. (robię to ostatni raz jeżeli chcesz dyskutować o tym spotkaniu bardzo proszę ale najpierw je oglądnij.) Lis opowiadał o TVN24 jak wyglądają programy na tej stacji że mimo iż jest ona informacyjna tak naprawdę żadnych informacji nie przekazuje i musi ona taka być ponieważ jest nastawiona na oglądalność i jeżeli by podawali informacje poważne nikt by tego nie oglądał a co za tym idzie spadłyby wpływy z reklam itp. i właśnie tych którzy oglądają TVN24 nazwał baranami( o widzę że bronisz tych na których narzekasz).

Teraz odnośne filmiku jaki zamieściłeś:" a stół był u.......ony", zauważ że to nagranie ma kilka ładnych lat prawdopodobnie gdy Lis pracował w TVN. jest to rozmowa prywatna. I pokarz mi kto w stresie(z rozmowy wynika że szykowali materiał do wiadomości) nie użyje mocniejszego słowa? Powtarzam rozmowa PRYWATNA.

Arapaho:
Cieszy mnie że chociaż jedna osoba się przemogła bo debata jak sam zauważyłeś godna wysłuchania. Stawiasz pytanie dlaczego nie zaproszono Semki czy Wildstaina. I że brakowało tam strony obozu niepodległościowego. Tylko czy by to coś zmieniło? Rozmowa była o mediach nie tylko o TV. Czy Twoim zdaniem wspomniane osoby starałyby się bronić mediów? I jakie dowalanie pisowi? wykład na UW wysłuchany przez góra kilkaset osób miałby na cokolwiek wpłynąć? No nie przesadzajmy.

I na koniec bardzo dobrze napisałeś: Prawicowi publicyści wyrzuceni, kultury nie ma, historii nie ma.

Tylko: Jak mam oglądać muzyka Pospieszalskiego to faktycznie wolę oglądać na wspólnej. ( oczywiście żart widziałem większość odcinków Warto rozmawiać i z każdym coraz bardziej utwierdzałem się w przekonaniu że powinny one być pokazywane na studiach dziennikarskich jak NIE powinno się prowadzić programu i jak manipulować ludźmi).

Druga część zdania tylko potwierdza wszystkie wypowiedzi Lisa i pozostałych zaproszonych nie ma takich programów bo nie mają OGLĄDALNOŚCI (Klan ma 5mln.) Przeglądnij sobie program TVP3 od poniedziałku do piątku od godziny 23-1 w nocy. Prawie codziennie są świetne dokumenty dlaczego nie wcześniej? Odpowiedź powyżej.

Orzeu:Ja mam wrazenie ze to co powiedzial Lis to jest wymowka. "Motloch chce, motloch bedzie mial bo inaczej sie nie przebije ze swoimi programami w tv". Tymczasem jak slysze Lisa w Tok FM to takie przerzucanie krzyzem czy innym rownie "waznym" tematem to jest wlasnie jego poziom. Sam narzuca ton takiej dyskusji (nie on jeden) i usprawiedliwia swoje dzialania przez to ze stacja tego od niego oczekuje i ze ludzie sa tacy glupi wiec mowi im to co chca slyszec. Wyrazona przy tym pogarda do reszty tylko swiadczy o jego bufonadzie.

Jak przesłuchałeś jego wypowiedzi jest taki fragment w którym mówi że jest on na tyle inteligenty aby pracować w TV a nie ją oglądać. I nie świadczy to o jego bufonadzie jak to nazwałeś tylko na prostej ocenie stanu jakości wyświetlanych programów. Odpowiedz na proste pytanie: Tomasz Lis robi program (za niego wstaw sobie kogokolwiek innego) na bardzo poważne tematy dotyczące gospodarki, ekonomii społeczeństwa, polityki. Zaprasza profesorów, znawców danego tematu, autorytety w danych dziedzinach. Rozmowa jest poważna bez anegdot rzeczowo i na temat. Jak sądzisz ile taki program wytrzyma na antenie? ja obstawiam od 4-6miesięcy. Bo właśnie ludzie wolą oglądać mizdrzenie się na ekranie niż cos poważnego.

Drozd:

Chciałem zauważyć że Lis nie pracuje w TVN więc nie wiem do czego chcesz nawiązać? Czym ma się zająć? Tym że pkp chce się podlizac premierowi i wysyła synalka na wakacje? Chyba żartujesz że jest to ważniejsze od książki Grossa? Sam widzisz Ty wolisz oglądać w TV pierdoły dotyczące jakiegoś wyjazdu a nie sprawy związane z zakłamywaniem naszej historii. Zresztą to było ponad miesiąc temu więc dziwie się odgrzewaniu kotleta.

I na koniec: Polska to jedyny kraj gdzie prezydentem był człowiek który nie znał własnego hymnu, a wcześniej były komunista. Tylko w Polsce premierem może zostać agent a w telewizji można zablokować emisję filmu dotyczącą pierwszego prezydenta. Tylko w Polsce można nakręcić film w którym samobójstwo posłanki przedstawia się jako morderstwo. Tylko w Polsce może powstać film z "przypadkowym" przechodniem który okazuje się być niespełnionym aktorem. Tylko w Polsce za wyrażanie gróźb w sejmie nie idzie się za kratki. Tylko w Polsce zabrania się dziennikarzom realizować autorski program na terenie sejmu. Tylko w Polsce można przyjść do sejmu lub pojechać na delegację nawalonym i zostać wybranym jeszcze raz. Tylko w Polsce polityk może stwierdzić że naród głupi we wszystko uwierzy. Tylko w Polsce można powiedzieć o osobach związanych z Solidarnością że stoją tam gdzie ZOMO. Tylko w Polsce... a z resztą sami sobie dopiszcie.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy