szprotson napisał(a):

Pomijamy że to reklama czy nie?
Nie ma lepszego technika? Technika ekonimisty ?
Kuba technikę posiada, łatwosc wygranych pojedynków 1-1 w dużej mierze zawdzięcza szybkości i dobremu balansowi ciała.Ale gdy mówimy o technice to rozgraniczny jedną rzecz :
Technika to styl przyjmowania, prowadzenia piłki oraz wykonywania z piłka przeróznych trickow podczas rozgrzewki, ale dla mnie wazniejsza jest tzw. technika użytkowa czyli przyjęcie w różnej formie piłki podczas pressingu, dokładne podanie oraz dokladnych techniczny strzał
Nie wiem jak jest u Kuby teraz, ale za czasów gry w Wiśle, ze strzałem było bardzo duzo problemów.
Porównując do np. do Jaśka Paulisty to Kuba był jednak liga niżej niż jednooki Jack.
|
http://www.youtube.com/watch?v=_P9zD31FbPU
Dalszy komentarz jest chyba zbędny.
Cytat:
Ty tak na serio? przecież to ściema na potrzeby reklamy. Nie wiedziałem że Kuba jest przybyszem z innej planety o nadludzkich umiejętnościach.
Dziwi mnie tylko że w takim przebieraniu Kuba wziął udział, jaki przykład daje dzieciakom po 5-10 lat, po co robić ich w bambuko, jest dla nich idolem a on się bawi w magika.
|
A ja stawiam duże pieniądze, że Cristiano Ronaldo zabiłby się na tym krześle.
Cytat:
Właśnie Wisła powinna być klubem, do którego piłkarze będą chcieli przychodzić by się wypromować.
Tanio kupić i drogo sprzedać.Tak to powinno funkcjonować w takim klubie jak Wisła.I funkcjonuje, chociaż nie do końca, bo trzeba zacząć wydawać w końcu jakieś pieniądze na transfery.Nie mówię, żeby kupować od razu za 1,5-2 mln euro, ale max. 1 mln euro za młodego piłkarza w zupełności wystarczy.I to powinno zwracać się z nawiązką.Tak to wygląda np. w Szwajcarii(Basel,Young Boys).Do takich klubów Wisła powinna równać.
A jak się powinno robić interesy to pokazuje Zdravko Mamić, właściciel Dinama Zagrzeb.Od 2002 roku na transferach klub zarobił ponad 100 mln euro.A i tak większość kibiców na forum uzna, że takie Dinamo i Wisła to kluby porównywalne poziomem.Mimo zarobienia tak ogromnych pieniędzy nie poczyniono takich inwestycji aby awansować do LM(w tym roku odpadli z mołdawskim Sheriffem).Więc wyobraźcie sobie co musi się dziać na forum chorwackiego klubu
|
Do Wisły mają przychodzić po to, żeby odnosić sukcesy, a nie po to żeby się promować. Basel, Young Boys? Nie zgadzam się. Wisła musi być lepsza od Barcelony.