Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2011, 01:05
czesiu napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ac,1577908,812
Wbrew pozorom, to może być dobre rozwiązanie dla Wisły. Lisowski jest bardzo szybki, Maaskant poprawi jego słabe strony (tak jak to robi to zawodnikami Wisły) i będzie rywalizował z Draganen. Za 100 kilo € nikogo lepszego nie kupimy, a kase lepiej wydac na napastnika. Jestem za!
Z tego, co się orientuję w artykule jest błąd. Widzew wcale nie odrzucił oferty Wisły. Wisła pytała, ale było to zapytanie nierozerwalnie związane z odejściem Piotra Brożka do Polonii Warszawa. Gdyby Brożek odszedł już latem, transfer zapewne doszedłby do skutku.

Poza tym nawet nie próbujcie wciskać Lisowskiego do Wisły. To jest gość za słaby na aspiracje Widzewa. Drużyna budowana na piłkarzach pokroju Lisowskiego, to drużyna, która w najlepszym razie może bronić się przed spadkiem, tak jak Widzew w minionej rundzie. Lisowski był tam jednym z najsłabszych zawodników, którzy powąchali murawę- zaraz obok Kuklisa. Grał głównie z powodu słabizny kadrowej w drugiej linii. Jedyni do piłkarza podobni skrzydłowi- Grzelak i Ostrowski- byli w fazie doprowadzania do stanu używalności po kontuzjach/przerwach w treningach. Lisowskiego ze składu wygryzł Grzelczak- napastnik i to w dodatku nienajlepszy. Nie mówiąc o nominalnej lewej obronie, gdzie grający poniżej oczekiwań Dudu nawet przez moment nie mógł poczuć się zagrożony przez Lisowskiego.

Offtop_o_trenerze := true;
I za przeproszeniem nie pieprzcie, że Maaskant poprawia coś w umiejętnościach naszych piłkarzy. Narazie, to on się ledwo co rozeznał, co kto potrafi i gdzie danego petenta wystawić. Nie mam nic do Holendra, ale go nie mitologizujcie, tylko dajcie pracować. Swoją drogą Michniewicz w Widzewie zrobił więcej dobrego w dwa czy trzy tygodnie niż Maaskant do tej pory u nas.

Żeby nie pozostać gołosłownym w pierwszym meczu Michniewicz wprowadził bardzo ofensywną grę prawego obrońcy. Kolejkę póżniej już obaj boczni obrońcy regularnie atakowali. do tego bardzo ładnie wyglądała współpraca ze skrzydłowymi, widać było, że było to przećwiczone i wdrożone, jak Grzelczak przestał grać to co potrzeba, to Michniewicz jeszcze przed przerwą go zdjął, byleby taktyka była wykonywana. Do tego świetnie chodziła wymienność pozycji ataku i pomocy. W obrębie kilkunastu minut na szpicy można było zobaczyć 4-5 różnych zawodników i różne konfiguracje skrzydeł oraz środka.

Dla odmiany Maaskant potrzebował kilku kolejek, żeby odkryć, że Rios jest za wolny na skrzydłowego, kilku następnych, że Boukhari jest zwyczajnie gruby, równolegle przez kilka kolejek odkrywał, że Żurawski może i chce ale nie wie jak. Kilka kolejek odkrywał też że gra skrzydłami bez rasowych skrzydłowych to samobójstwo, że Małego i Kirma ciągnie do środka i że drużyna musi zacząć bronić w 10 albo i 11, bo inaczej z takimi obrońcami nas rozstrzelają.

Bardzo się cieszę, że to wszystko ostatecznie zauważył i poprawił, mam nadzieję, że zauważy kilka następnych rzeczy, np. Paljić ma umiejętności ale mentalnie nie jest obrońcą; z Riosa można zrobić środkowego pomocnika i to dobrego, tylko żeby szybciej się piłki pozbywał; Małecki musi grać lewego półnapastnika, a nie prawego- bo tam ma zejście na prawą nogę, albo jedzie lewą do końca i robi wstrzelenie, podczas gdy z prawej strony ani dośrodkować prawą nie potrafi, ani złamać do środka lewą. Przydałoby się lepiej Wilka zagospodarować, bo się wyrywa do gry a i umiejętności niezłe ma i pewnie kilka innych rzeczy, których nie zauważyłem, albo o których teraz nie pamiętam. Ważne żeby te rzeczy zauważał i poprawiał nieco szybciej. Ja się na mistrzostwo nie napalam, w spadek nie wierzę, ale nie chcę następnej karuzeli trenerskiej, więc lepiej żeby nie dawał pretekstów do zwolnienia siebie.
Offtop_o_trenerze := false;

Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Co do przenosin Brożków to jeszcze bym się wstrzymał bo może okazać się, że to tylko media ich sprzedały i Wisła nie dogadała się z Turkami. Chodź nie wiadomo czy brak oficjalnego komunikatu na stronie Wisły to tylko sprawa tego, że redaktorzy mieli wolne czy nadal trwają negocjacje.

http://wislaportal.pl/news.php?id=19204
Nie ma się co oszukiwać. Wisła nie chce Brożków, inaczej by nie pozwoliła na takie fotki, jakie widzieliśmy, inaczej Brożkowie sami nie zgodziliby się na takie fotki. Wisła po prostu albo ma wątpliwości co do gwarancji finansowych, albo po prostu się targuje, ale nie próbuje Brożków zatrzymać- raczej wręcz przeciwnie.
Odpowiedz cytując