Wyświetl pojedynczy post
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2010, 22:38
fialo napisał(a):Wyświetl post

Ja proponuję spojrzeć głębiej - Mario był najlepszym(wiem może wielu to boli, ale tak było) zawodnikiem tej rundy dlatego, że w końcu ktoś na niego odważnie postawił, powiedział mu - Mariusz jesteś dobry, będziesz bronił, masz kredyt zaufania. Z takiego zawodnika od razu znika obciążenie psychiczne (a na bramce jest ono szczególnie wysokie), łapie pewność siebie, aktywność w bramce.

Sprowadzono mu konkurencję. Jovanić zmotywował Mariusza do jeszcze lepszej gry, lepszej koncentracji, Pawełek wie, że Serb to nienajgorszy bramkarz i skończyło się 'czy się stoi czy się leży pierwszy skład mi się należy', jak to było za czasów Juszczyka z bluzą numer 2. Taka rywalizacja w połączeniu z kredytem zaufania dała najlepszy możliwy efekt.
No to jak to w końcu było? Wczesniej nikt na niego nie stawiał, a mimo to był niezagrożonym numerem 1, bo na rezerwie był Juszczyk? Chhyba sam sobie lekko przeczysz, Mario przez pierwsze sezony presji nie miał praktycznie żadnej, dopiero od początku dwuletniej sagi "szukamy bramkarzy" można mówić o jakiejkolwiek presji. Poza tym jak już ktos wczesniej wspominał to przecież nie chodzi o to że on specjalnie źle grał, wystarczy że koncentracja była niższa z powodu braku motywacji i worek fafrocli gotowy.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
ale nikogo lepszego za darmo czy za max 300 tyś € sie raczej nie znajdzie .Chyba ze 20 bramkarzy przetestowaliśmy w ostatnich 3 latach i nic.Raz sie trafił Dolha to mu nie pasowało.Uważam że Mario powinien bezwzględnie zostac, szczególnie teraz jak sie zgrał z nowymi defensorami co przyszli latem.
Dlatego liczę że już od początku Maaskant z Valccxem nasłuchali się o naszym superbrameiro i nasz dyro od pół roku intensywnie oglądał kandydatów do Wislackiej bramki
Ostatnio edytowane przez martonas : 22.12.2010 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując