wislak68 napisał(a):

Spirytus
Sam osobiście stałem się ostatnio fanem piw niepasteryzowanych. Ale takich autentycznie niepasteryzowanych a nie typu Kasztelan czy Łomża z czteromiesięcznym terminem ważności. Mój prywatny ranking tych piw to: Ciechan (oczywiście zielony),Koreb, Żywe (Amber), Kormoran (z Olsztyna chyba), Mazowieckie (Konstancin) i Książęce (ta sama firma co Ciechan ale inny browar)
I teraz moje pytanie: czy ktoś z was zna (pił) jakąś inną markę piwa niepasteryzowanego?
|
Znam bo również niepasteryzowane preferuję i z chęcią Ci kilka polecę. Moim numer jeden wśród wszelakich piw jest Świeże browaru "Kormoran". Jeszcze nie znalazłem lepszego piwa od tego. Z tego samego browaru możesz spróbować Rześkie. Jest słaby i zarówno ma lżejszy smak, faktycznie można powiedzieć, takie rześkie piwo:] Inna bardzo dobra pozycja to Lwówek książęcy. Cenowo nie są tanie ( granice 3 zł) ale za jakość się niestety płaci

A jeśli już mowa o mocniejszych piwach mowa, to Krzepkie jest też nie najgorsze, choć jak w innych tego typu % trunkach wyczuć łatwo jest spirytus.
Jeszcze słowo o zagranicznych piwach - posmakował mi ostatnio czeski Zlatopramen, ma taki charakterystyczny fajny smak, jak na czeskie piwo przystało :].
Cytat:
Elu rozumiem że nie smakuje . Czy pamiętasz może co to za browar jest producentem i gdzie je można kupić?
|
Jeśli dobrze kojarzę, to Śląskie jest w takiej żółtej butelce, często widzę je w monopolach.