|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Z belgijskich to kojarzę Stella Artois. Smakowałem i polecam
![]() ![]() "Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą." |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Bardzo polubiłem ostatnio Budweisera 1795 Dark. Zdecydowanie polecam
![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nie pijcie nigdy tego Książa 9%. Ostatnio po pięciu, zapomniałem się rozebrać i połozyc do łózka. Noc w pełnym oporządzeniu i na fotelu. Mały figiel zapomniałbym też się wylać, ale na szczęście w ostatniej chwili mi się przypomniało.
Nie polecam, wali w dekiel jak mało co. No chyba ze ktoś lubi ekstremalne przeżycia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.12.2010 o godz. 22:47.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Chyba coś dodają do tych mocnych browarów. Rozumiem spać na korytarzu czy w fotelu, w czapce i w kurtce ale czemu ku.rwa w sandałach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
![]() ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim prywatnym zdaniem piwo powyżej 6,9% to już nie piwo a alkoholowy napój piwo podobny. Sam osobiście stałem się ostatnio fanem piw niepasteryzowanych. Ale takich autentycznie niepasteryzowanych a nie typu Kasztelan czy Łomża z czteromiesięcznym terminem ważności. Mój prywatny ranking tych piw to: Ciechan (oczywiście zielony), Koreb, Żywe (Amber), Kormoran (z Olsztyna chyba), Mazowieckie (Konstancin) i Książęce (ta sama firma co Ciechan ale inny browar) I teraz moje pytanie: czy ktoś z was zna (pił) jakąś inną markę piwa niepasteryzowanego? Był bym bardzo wdzięczny za informacje/opinie o tych piwach. Zaznaczam że chodzi mi o piwa prawdziwie niepasteryzowane a nie o takie którym pasteryzacji brakuje tylko ze wzgledów reklamowych.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 19.12.2010 o godz. 01:06.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A gdzie w ankiecie Piast Wrocławski ?
Kto jak kto ale chłopaki z Wisełki powinni go znać. Mi bynajmniej on smakuje i to bardzo
Ostatnio edytowane przez Amstaf : 19.12.2010 o godz. 01:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Oj widzę chyba nikt tutaj nie pił Perły chmielowej w zielonej bezzwrotnej butelce
miód dla podniebienia |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Jest/był Piast Niepasteryzowany,ja go kupowałem np w Carrefurze w Galerii Krakowskiej.
Co do Perły to piło się i pije nadal ![]() ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() Dostępne przy ulicy Mogilskiej. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Ale nie do końca polecam, gdyż bardzo po nim głowa boli. Nawet po niewielkich ilościach :] |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Na samym początku jak dobrze pamiętam to Kasztelan miał bardzo krótki termin przydatności do spożycia..
![]()
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem,
czas straci wtedy znaczenie. Gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli. Przyjaźń, której nie przerwie już nic. Pamięć, która będzie wciąż żyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
z tych tańszych piw to na uwage zasługuje Kuflowe Mocne z Namysłowa-7,2 %. Nie ma ono typowej dla piw mocnych mdłej słodyczy i nie wali spirytem
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.12.2010 o godz. 13:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Śląskie. Ale nie do końca polecam, gdyż bardzo po nim głowa boli. Nawet po niewielkich ilościach :] Elu rozumiem że nie smakuje . Czy pamiętasz może co to za browar jest producentem i gdzie je można kupić? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
![]() A jeśli już mowa o mocniejszych piwach mowa, to Krzepkie jest też nie najgorsze, choć jak w innych tego typu % trunkach wyczuć łatwo jest spirytus. Jeszcze słowo o zagranicznych piwach - posmakował mi ostatnio czeski Zlatopramen, ma taki charakterystyczny fajny smak, jak na czeskie piwo przystało :]. Cytat:
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
O ile się nie mylę to Książęce jest produkowane przez tę samo firmę co Ciechan z tym że w browarze we Lwówku. Próbowałem obydwu i moim zdaniem wtórnik (Książęce) jednak znacznie odstaje od oryginału (Ciechan zielony). Jeszcze nigdy nie widziałem piwa Śląskiego (niepasteryzowanego). Orientujesz się może kto jest producentem? Jak rozumiem piwo Krzepkie jest pasteryzowane? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W wakacje jeszcze tego Piasta piłem,smakował w sumie podobnie jak Kasztelan Niepasteryzowany.
Co do Śląskiego,to producentem jest Van Pur,w sumie piwko nie najgorsze,u mnie je tata kupuje całą skrzynką zawsze,na plus fajna butelka 0,33 ![]() ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Kiedys, jako owczesny wlasciciel knajpki zrobilem na sobie eksperyment- sprobowalem rozroznic butelkowy Zywiec od Tyskiego. Ni cholery...( zawsze twierdzilem ze Zywiec lepszy...). Poniewaz mielismy klientow zagorzalych zwolennikow jednego albo drugiego zaczalem eksperymentowac na nich- nikomu sie nie udalo prawidlowo rozroznic. Zeby wyeliminowac przypadek nalewalem piwa do czterech szklanek w roznej konfiguracji czasem 2+2 czasem 3+1 a nawet czasem 4+0. Na ok 20 osob nikt nie rozpoznal prawidlowo, a czasem bylo nawet zabawnie - jak rozdzielanie 4+0 na pol i twierdzenie ze to 2 Zywce i 2 tyskie
) Wniosek? Niewazne co sie pije, wazne zeby sponiewieralo |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja Uwielbiam Harnasia Tyskie Żubra Żywca Tatre Perłe Łomże Calsberga Warke Okocimia i tyle
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Tyle że On pije Beczki |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Sporo osób tam chodziło właśnie ze względu na to piwo. Niestety knajpa zakończyła już działalność a po sklepach się za tym piwem nie rozglądałam, gdyż jak mówię nie podeszło mi za bardzo. To chyba Browar Zabrze je wypuszcza. p.s. Niepasteryzowana Łomża w małych bączkach jest całkiem dobra.
Ostatnio edytowane przez Ela : 20.12.2010 o godz. 08:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Carrefurze w Galerii Krakowskiej dzisiaj trafiłem Zwierzyniec z Browarów Lubelskich,chyba po raz pierwszy się z tym piwem spotkałem w tej sieci handlowej.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Łomża nie jest dobra!
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Z niepasteryzowanych piwek zajebiście mi smakuje pszeniczny Cornelius z browaru Sulimar. Ale niestety strasznie trudno dostać.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
najlepsze jest piwo KSIĄŻ
![]() |
|